Belföld

Újra jön az eső, havas eső

Szombat este északnyugat felől megnövekszik, megvastagszik a felhőzet, és vasárnap már túlnyomóan borult időre számíthatunk. Éjszaka inkább csak az északi vidékeken, majd vasárnap napközben már többfelé várható eső, de az Északi-középhegység magasabb csúcsain a délelőtti órákig havas eső is lehet.

Az eleinte még élénk északnyugati szél estétől egyre többfelé délnyugatira fordul, és megerősödik. A legalacsonyabb éjszaki hőmérséklet 0 és +5 fok között alakul – közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat. A legmagasabb nappali hőmérséklet vasárnap 8 és 14 fok között valószínű.

Hétfőre virradóra aztán felszakadozik a felhőtakaró, több órára kisüt a nap, csak estétől jelenik meg nagy területen fátyolfelhőzet. Reggelig az Északi-középhegységben és a Nyírségben még lehet eső, napközben már ott sem valószínű csapadék. A délnyugati szél napközben nagy területen megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 0 és +8, a legmagasabb nappali hőmérséklet 13 és 19 fok között alakul – olvasható a met.hu-n.

(Kiemelt képünk forrás: MTI/Kaszás Tamás)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik