Belföld

Időjárás: ma olyan történhet, amire napok óta nem volt példa

Ugyanis könnyen előfordulhat, hogy végre nem fog esni az eső az ország egyes részein. Cserébe vasárnap havazhat is.

Szombat

A nap nagy részében már csak gomolyfelhőzet zavarhatja a napsütést. Borult időszakra eleinte az északkeleti országrészben számíthatunk, másutt erősebb felhősödés csak estétől kezdődik nyugat felől. Kisebb csapadék még északkeleten fordulhat elő helyenként, főleg a délelőtti órákban. Az északnyugati szél a középső területeken még gyakran megélénkül, majd délutántól itt is mérséklődik a légmozgás. A legmagasabb nappali hőmérséklet 5 és 10 fok között várható, késő este 0, +5 fok várható.

Vasárnap

Többnyire erősen felhős vagy borult lesz az ég, csak estefelé szakadozik fel délnyugat felől a felhőzet. Eleinte többfelé, majd főként keleten és északon várható eső, zápor, az Északi-középhegység térségében havas eső, a hegyekben hó is lehet. A délnyugati szél élénk, helyenként erős lesz. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 0 és +5 fok között várható. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 8 és 13 fok között alakul.

Hétfő

Az időnként megnövekvő felhőzet mellett több órára kisüt a nap, csak estefelé növekszik meg északnyugat felől a felhőzet. Napközben eső nem valószínű, estétől nyugaton helyenként előfordulhat már csapadék. A délnyugati szél többfelé viharossá fokozódik. A legalacsonyabb éjszakai 2 és 8, a legmagasabb nappali hőmérséklet 12 és 17 fok között alakul.

Tovább nem merészkedünk az előrejelzésben.

Nagy segítségünkre volt a met.hu.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik