Belföld

Többezres tüntetés szerveződik az állatkínzás ellen

A Nyugati pályaudvartól a Parlamenthez vonulnak szombaton délután.

Komoly tüntetést szerveznek szombaton Budapestre állatvédő szervezetek, amelyek azt követelik, hogy az állatkínzók ne kerülhessék el a büntetést.

A HVG.hu azt írja: 27 szervezet hirdette meg közösen a demonstrációt, de már több mint száz szervezet csatlakozott. A megmozdulás fél 2-kor kezdődik a Nyugati pályaudvarnál, ahonnan a Bajcsy-Zsilinszky úton és az Alkotmány utcán keresztül a Parlamenthez vonulnak a résztvevők.

A szervezők felidézték, hogy januárban a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Detek alpolgármesterének fia baseballütővel vert agyon egy kiskutyát, és az erről készült felvételt megosztotta az interneten. A tiltakozáson azt is követelik, hogy ne úszhassa meg a büntetőeljárást édesanyja tisztsége miatt, és azt is, hogy minden bántalmazott állat kapja meg a törvény által nyújtott jogi védelmet.

A tüntetés szervezői megkérték a résztvevőket, hogy a várható nagy tömeg miatt inkább ne vigyenek magukkal állatokat, de aki tud, viseljen kék sálat vagy szalagot, ami az állatvédelem nemzetközi jelképe. Csütörtök délelőttig közel 7500-an jelezték, hogy mennek, és 9000-en jelezték érdeklődésüket a Facebookon az esemény iránt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik