Belföld

Autókat tört és kis híján rendőrt gázolt Budapesten – Videón a részeg ámokfutás

Egy nő megsérült, miután beszorult két parkoló autó közé. A sofőr azzal állt elő, miután elkapták, hogy nem ő vezetett.

Vádat emelt az ügyészség egy 61 éves budapesti férfival szemben, aki tavaly augusztusban részegen autózott Budapesten, parkoló autóknak hajtott, egy nőnek sérüléseket okozott, egy rendőrt pedig kis híján elgázolt menekülés közben. Hivatalos személy elleni erőszak, az ahhoz kapcsolódó közúti veszélyeztetés és hamis vád – emiatt kell felelnie. De ez nem minden: az ügyhöz kapcsolódóan még nyomoz ellene a rendőrség segítségnyújtás elmulasztása, valamint ittas járművezetés miatt. Ha bűnösnek találják, évekre rács mögé kerülhet.

A vádirat szerint az ittas sofőr augusztus 27-én az esti órákban a XIX. kerületben autózott, közben több parkoló autónak is nekiütközött, majd továbbhajtott. Egy nőt meg is sebesített, aki éppen két parkoló jármű között állt, és az ütközés után közéjük szorult. A férfi a történtek után egyszerűen elhagyta a helyszínt.

Húsz perccel később azonban visszatért, a szemtanúk felismerték és szóltak a már helyszínen lévő rendőröknek. Az egyenruhások intettek neki, hogy álljon meg, egyikük szólt is neki, amikor odaért az autó mellé, de a sofőr erre nem volt hajlandó. Az egyik járőr felé gurult, aki épp a kocsi elején lévő sérüléseket nézte. Az őrmester hátrálni kezdett, a férfi pedig hirtelen gázt adott és elindult. A rendőrnek el kellett ugrania előle. Az autós az Üllői úton leparkolt és gyalog menekült tovább, de az egyenruhások elkapták.

A Fővárosi Főügyészség tájékoztatása szerint  a történteket a vádlott saját kocsijában elhelyezett fedélzeti kamera rögzítette, amelyet a nyomozók – mint bizonyítékot –  lefoglaltak. A férfi kihallgatásán azt állította, nem ő vezette az autót, hanem egy ismerőse.

Olvasói sztorik