Belföld

Szijjártó leleplezte a buta osztrák hazugsághadjáratot

Az osztrák kancellár ma már azt mondja, amit Magyarország is mondott korábban, továbbra is sértegeti az országot – véli a külgazdasági és külügyminiszter.

Szijjártó Péter Werner Faymann a Kurier című lapnak adott interjújára reagált, ahol Faymann azt mondta: a menekültek elosztásában a németországi és a svédországi álláspont mellett áll ki, a határ biztosításának kérdésében pedig támogatja a visegrádi országok által is képviselt álláspontot. Azt azonban elutasította, hogy tagja lenne az “Orbán-koalíciónak”. Részleteiben itt számoltunk be róla.

A magyar tárcavezető mindezzel kapcsolatban kiemelte: az osztrák kancellár tovább folytatja “szánalmas hazugsághadjáratát” Magyarországgal szemben. “A buta vádakat visszautasítjuk”, Magyarország mindig is befogadta a menekülteket, de a gazdasági bevándorlókat nem fogadja be. Mindenkinek tisztességes ellátást és eljárást biztosítanak – tette hozzá.

Az osztrák kancellár “tavaly még sértegette Magyarországot a kerítés miatt”, és meghirdette a nyitott kapuk politikáját. Ma viszont már kerítést épít, megerősítené Európa határait, bezárná a kapukat, és inkább a válságrégiókban segítene – magyarázta. Vagyis Werner Faymann azt mondja, amit Magyarország is mondott már egy évvel ezelőtt.

A külügyminiszter hangsúlyozta: az osztrák kancellár azonban ezzel párhuzamosan is sértegeti Magyarországot, és európai politikushoz méltatlan magatartást tanúsított az utóbbi hónapokban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik