Belföld

Gyilkossággal gyanúsított fideszes – megszólalt a rendőrség

Kiderült, mindhárom gyanúsított részt vett a vállalkozó megölésénél. Miután Dunaújvárosba vitték a holttestét, több köbméter építési hulladékot és betont öntöttek rá, majd egy épületrészt is húztak a pincére.

Sajtótájékoztatót tartott a rendőrség a dunaújvárosi gyilkosság kapcsán. Elmondták, hogy az áldozatot Dunaföldváron ölték meg 2013 májusában. Saját otthonában végeztek vele, bántalmazták. Ezután vitték Dunaújvárosba, a már ismert Petőfi utcai címre, ahol több köbméter építési hulladékot és betont öntöttek rá, majd egy épületrészt is húztak a betemetett pincére. Molnár Gábor, a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi helyettese azt mondta, pontosan tudják, hogy történt a bűncselekmény, de vannak részletek, amelyeket még nem közölhetnek a nyomozás érdekében. Arra is tudják a választ, hogy a vállalkozót miért ölték meg, ám egyelőre erről sem árulhatnak el semmit – írja a duol.hu.

A gyanúsítottakról az ezredes elmondta, régóta ismerték egymást és jó kapcsolatban voltak. A bűncselekmény elkövetésében mindhárman részt vettek, a bántalmazásnál mindhárman jelen voltak.

A sajtótájékoztatón beszéltek arról is, hogy a vállalkozót 2013-ban kezdték keresni, akkor még eltűntként. A rendőrök vizsgálni kezdték a családi körülményeit, rekonstruálták az utolsó napjait, de számos ellentmondást tapasztaltak. Ahogy haladtak előre az időben, egyre gyanúsabbak lettek a körülmények, de bizonyítékuk még nem volt elég. Idén január eleje óta nyomoznak emberölés miatt, de azt akkor még nem tudták, hol a holttest. Először a 32 éves  Sz. J.-t vették őrizetbe. Az ügy február 9-én vett lendületet, ekkor fogták el – a csak monogrammal – említett Gált. Információjuk volt arról is, hol lehet a holttest, így kereső kutyát is vettek a Petőfi utcai címre. Az eb végül jelzett.

A helyszínre mélyépítő szakembereket is hívtak, nehogy baleset történjen a betemetett pincénél. A helyszínelés vasárnap estig tartott, a holttestre nem sokkal éjfél előtt bukkantak rá. A harmadik, repülőtéri elfogás ezzel szinte egy időben történt.

Mint ismert, a korábbi szűkszavú tájékoztatásban mindössze ennyi állt: a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság egy dunaföldvári férfi több mint 2 ével ezelőtti eltűnése ügyében emberölés elkövetésének megalapozott gyanúja miatt 2016. január 5-én nyomozást rendelt el. Az üggyel összefüggésben két gyanúsítottat az illetékes bíróság előzetes letartóztatásba helyezett. Sz. J. és G. R. dunaújvárosi lakosok ellen emberölés bűntett megalapozott gyanúja miatt folyik eljárás. Pár nappal később újabb – mindössze néhány mondatos – közleményt adtak ki, amelyben arról írtak, hogy az ügynek immár három gyanúsítottja, van, bizonyos G. A. dunaújvárosi lakos, akit vasárnap fogtak el a Liszt Ferenc repülőtéren.

Az gyorsan kiderült, hogy a dunaújvárosi önkormányzat egyik – a nem makulátlan múltú – fideszes képviselője, Gál Roland is gyanúsítottja az emberölési ügynek. A kormánypárt frakcióvezetője pénteki lillafüredi sajtótájékoztatóján pedig be is jelentette: felfüggesztették a képviselő párttagságát.

Az áldozat egy vállalkozó lehet, bizonyos M. Antal, aki több mint két éve tűnt el.

A nol.hu kedden arról írt, hogy egy másik ügy gyanúsítottja valamiféle vádalkut köthetett, vélhetően így tett vallomást a bűncselekményről, a rendőrök pedig ennek nyomán juthattak el a dunaújvárosi gyilkosság gyanúsítottjaihoz.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik