Belföld

Buszbaleset Ópusztaszeren: vádat emeltek a román sofőr ellen

Halálos tömegszerencsétlenséget okozása miatt vádat emeltek az ellen a román buszvezető ellen, akinek az iskolabusza egy kocsinak ütközött tavaly novemberben a Csongrád megyei Pusztaszeren. Az autó csongrádi sofőrje azonnal meghalt, de az iskolabuszban ülő gyerekek is megsérültek, ketten súlyosan. A kisbuszt vezető román férfi nem adta meg az elsőbbséget egy kereszteződésben, ez okozta a balesetet – emlékeztetett az RTL Klub Híradója.

A buszvezető tavaly novemberben nem vette figyelembe az Elsőbbségadás kötelező-táblát, nem lassított a kereszteződésben és összeütközött egy magyar rendszámú autóval. Az ütközés ereje az autót az árokba lökte, a busz pedig az oldalára borult. A rendőrség a román buszsofőr ellen emelt vádat halálos tömegszerencsétlenség okozása miatt. A balesetben egy 57 éves csongrádi asszony halt meg, ő vezette a magyar rendszámú autót. Nem volt bekötve a biztonsági öve, ezért az ütközéskor kirepült a járműből, azonnal szörnyethalt.

A buszban egy román iskoláscsoport utazott, az ópusztaszeri emlékparkból tartottak hazafelé. A baleset az indulásuk után pár perccel történt, a diákok az oldalára borult busz kinyomott tetőablakán másztak ki. Mindenki megsérült: ketten súlyosan, 13-an könnyebben. A balesetben a kibusz román sofőrje is megsérült, kórházbaszállítása után a rendőrök azonnal őrizetbe vették. Évekre is börtönbe kerülhet.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik