Belföld

Heteken belül vádat emelhetnek Simon Gábor ellen

Az MSZP egykori elnökhelyettese okirat-hamisítás, adócsalás és más bűncselekmények miatt állhat bíróság elé.

A Magyar Idők információja szerint  az MSZP egykori elnökhelyettese okirat-hamisítás, adócsalás és más bűncselekmények miatt állhat bíróság elé.

A Simon Gábor elleni december 15-én kezdődött és jelenleg is folyamatban lévő vádelőkészítési szakasz legfeljebb március 15-ig tarthat.

A Legfőbb ügyészség szóvivője a lapnak azt mondta: az ügyfeldolgozás határidejét a Központi Nyomozó Főügyészség előterjesztése alapján eddig az időpontig hosszabbították meg.

Simon a nyomozás során nem nyilatkozott a nevén szereplő, osztrák és svájci bankokban fellelt pénz eredetéről, amelyet a KNYF-nek sem sikerült feltárnia, így könnyen megtörténhet, hogy nem vagy csak rövid időre kerül rács mögé, a bankszámlákon lévő vagyon fennmaradó részével pedig minden további nélkül rendelkezhet majd – írja a lap.

A Magyar Idők azt írja: 2008 januárjától a következő év áprilisáig több mint 570 ezer eurót és 160 ezer dollárt meghaladó amerikai fizetőeszközt helyezett el a Grazban működő Spängler bankban nyitott számláján, amelyekről ott saját vagyonaként nyilatkozott. Az MSZP-s politikus 2012 tavaszán a svájci bankban vezetett számlájáról legalább 340 ezer eurót utalt át a grazi pénzintézetbe, és a nyomozás azt is kiderítette: Simon egy másik osztrák bankban létesített számláin is tekintélyes összeget tartott. A KNYF a jogsegélykérelem keretében beszerzett adatok alapján feltárta, hogy ebben az intézményben a szocialista politikus 2009 tavaszától 2012 januárjáig megközelítőleg 270 ezer eurót, illetve több mint 9000 dollárt helyezett el.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik