Belföld

Gyilkossággal gyanúsított fideszes: betonba öntve találhatták meg az áldozatot

Gál Roland volt 2010 és 2014 között a dunaújvárosi közbiztonsági bizottság elnöke, a rendőröket politikusként már ő tüntette ki. Most emberülési ügy gyanúsítottja.

Ahogy arról beszámoltunk, a dunaújvárosi önkormányzat egyik fideszes képviselője is gyanúsítottja annak az emberölési ügynek, amelyről csütörtök este adott hírt a rendőrség. Kósa Lajos, a kormánypárt frakcióvezetője pénteki lillafüredi sajtótájékoztatóján kérdésre közölte: felfüggesztették a képviselő párttagságát.

A rendőrség őrizetbe vette és emberölési ügyben gyanúsítottként hallgatta ki Gál Rolandot.

A Blikknek az egyik szomszéd azt nyilatkozta, hogy az áldozat maradványait elásva és bebetonozva találta meg a rendőrség.A halál pontos körülményeit még vizsgálják.

Rovott múltja ellenére szép politikai karriert futott be Dunaújvárosban Gál Roland. Annak ellenére nevezte ki párttársa korábban a közbiztonsági bizottság elnökének, 2014 őszén pedig az önkormányzat közbiztonsági tanácsnokának, hogy 2006-ban közlekedés biztonsága elleni bűntett és rongálás miatt is büntették – írtuk az Index információi alapján. Mindezek előtt ráadásul magánokirat-hamisítás vétsége miatt volt megróva.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik