Belföld

Nem felejtenek: hősi halált halt bajtársukra emlékezve adtak vért a rendőrök

Dorogi síremlékének és az Esztergomi Rendőrkapitányságon elhelyezett emléktáblájának megkoszorúzásával emlékeztek meg a rendőrök Borbély Zoltán posztumusz rendőr hadnagyról 2016. február 11-én. A hősi halált halt egyenruhásért gyertyát gyújtottak a családtagok, a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság vezetői, valamint egykori kollégái – számol be a police.hu.

Borbély Zoltán posztumusz rendőr hadnagy 2008. február 11-én szolgálatteljesítés közben vesztette életét Esztergom-Kertvárosban. Emlékére 2010-től február 11-e a Rendőrség hivatalos véradó napja. A Magyar Vöröskereszt Komárom-Esztergomi megyei szervezete 2015. február 11-én a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányságon, egy nappal korábban pedig az Esztergomi Rendőrkapitányságon várta az önkéntes véradókat. A véradással nem csak Borbély Zoltánnak kíván emléket állítani a rendőrség. A Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság állománya a megemlékezéssel és az önkéntes cselekedettel tisztelgett mindazon rendőrök emléke előtt is, akik szolgálat közben haltak hősi halált.

Borbély Zoltán 36 évesen vesztette életét, egy hónapja volt rendőr, mikor halálos lövés érte szolgálatteljesítés közben. Gyilkosához, az 53 éves B. Miklóshoz a saját családja riasztotta a rendőrséget, mert szülei esztergomi házában randalírozott. Az ittas férfihoz bekopogtak a járőrök, ő egy melléképületből kilépve szó nélkül lelőtte Borbély Zoltánt. A gyilkosság országos felháborodást váltott ki.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik