Belföld

Korábban volt már büntetve a gyilkossággal gyanúsított fideszes

Gál volt 2010 és 2014 között a városi közbiztonsági bizottság elnöke, a rendőröket politikusként már ő tüntette ki.

Rovott múltja ellenére szép politikai karriert futott be Dunaújvárosban Gál Roland fideszes önkormányzati képviselő, akit most vélhetően gyilkossággal gyanúsítanak. Annak ellenére nevezte ki párttársa korábban a közbiztonsági bizottság elnökének, 2014 őszén pedig az önkormányzat közbiztonsági tanácsnokának, hogy 2006-ban közlekedés biztonsága elleni bűntett és rongálás miatt is büntették – írja az Index. Mindezek előtt ráadásul magánokirat-hamisítás vétsége miatt volt megróva.

A lap szerint a 2006-ban a Dunaferrnél még kazánkezelőként dolgozó, akkor még vagyontalan Gál Rolandot pénzbüntetésre ítélte a bíróság, mert egy vödör plakátragasztóval a nyílt utcán leöntötte egy autó szélvédőjét és a benne utazó sofőrt. Amikor az autó anyósülésén utazó másik férfi kiszállt a kocsiból, társaival együtt elfutott. Ismerőse csak annyit mondott róla, „Roland heves vérmérsékletű”. A lap szerint egyébként azért öntötte le az autót, mert azt az MSZP akkori megyei alelnöke vezette, akcióját semmilyen szóváltás nem előzte meg. Az eset után állítólag több helyi fideszes megveregette a vállát.

Ami különösen érdekes a történtek fényében – mint azt fent is írjuk – Gál volt 2010 és 2014 között a városi közbiztonsági bizottság elnöke, a rendőröket politikusként már ő tüntette ki. Ismerősei elkötelezett fideszesként beszéltek róla a lapnak.

Ahogy arról beszámoltunk, a dunaújvárosi önkormányzat egyik fideszes képviselője is gyanúsítottja annak az emberölési ügynek, amelyről csütörtök este adott hírt a rendőrség. Nem sokkal később már több lap is arról írt, hogy az egyik gyanúsított a fiszeszes önkormányzati képviselő, Gál Roland. Kósa Lajos, a kormánypárt frakcióvezetője pénteki lillafüredi sajtótájékoztatóján kérdésre közölte: felfüggesztették a képviselő párttagságát.

 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik