Belföld

G. Fodor nem kíván megjelenni az etikai bizottság előtt

Szerinte az egyetemi bizottságtól nem várható el, hogy a botrányával kapcsolatban elfogulatlan döntést hozzanak.

Nem kíván megjelenni az ELTE etikai bizottsága előtt G. Fodor Gábor. Az egyetem rektora azért kezdeményezett vele szemben etikai eljárást, mert az általa főszerkesztőként jegyzett (Habony Árpád résztulajdonában álló) internetes oldalon „szexista, rasszista, mások személyiségi jogait, emberi méltóságát sértő” tartalmak jelentek meg, melyek összeegyeztethetetlenek az egyetem által vallott értékekkel.

G. Fodor Gábor az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta: az etikai eljárásról szóló egyetemi közlemény „magában foglalja az ítéletet is”. Hozzátette: tekintettel arra, hogy az etikai eljárást a rektor kezdeményezte, aki „egyértelművé tette” az üggyel kapcsolatos álláspontját, az ő meggyőződése az, hogy „nem várható el” az etikai bizottság tagjaitól „az ügy elfogulatlan, érdektelen megítélése és elbírálása”.

G. Fodor, aki a kommünikét egyetemi docensként írta alá, az ELTE Politikatudományi Intézetében oktatóként dolgozott, a jelenlegi tanévben viszont fizetés nélküli szabadságon van.

Az általa szerkesztett portálon személyeskedő, vádaskodó cikk jelent meg Tóbiás József MSZP-elnökről és családtagjairól, korábban pedig primitív, rasszista, szexista és kegyeletsértő cikket tettek közzé, melynek az volt az alapfeltevése, hogy a szilveszteri kölni erőszakcselekmények miatt az európai férfiak is tárgyiasíthatják a közel-keleti nőket. A portálról hiteles látogatottsági adatok nem állnak rendelkezésre, ennek ellenére nagy terjedelemben láthatóak rajta közpénzből fizetett kormányzati hirdetések.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik