Belföld

Aranyrudakkal fizetett egy csaló szerelméért, csúnyát átverték

A férfi fűt-fát ígért.
Csaknem másfél éven keresztül hitegetett közös jövővel egy 38 éves mikebudai csábító, akit a rendőrök a napokban fogtak el csalás gyanúja miatt. A jelenlegi adatok szerint a gyanúsított 2013 augusztusában egy társkereső oldalon ismerkedett meg áldozatával, akivel közelebbi kapcsolatba kerültek. A nő egy évvel később összesen hat befektetési aranytömböt adott neki, cserébe azt az ígéretet kapta a férfitól, hogy külföldön euróra váltja azt, kifizeti adósságait, a fennálló összeget visszaadja illetve folyamatosan törleszt.  Emellett belengette egy jövedelmező vállalkozás közös lehetőségét is, azzal áltatta áldozatát, hogy a tömbök értéke legfeljebb két éven belül megtérül.

A csaknem hatmillió forint értékű – összesen 560 gramm súlyú – nemesfém átadása tanúk jelenléte nélkül történt, átvételi elismervény vagy egyéb okirat nem készült. A nyomozás adatai szerint a férfinak már az arany átvételekor sem állt szándékában a kölcsönt visszafizetni és a közös üzlet terve is hazugság volt.

A becsapott nő még november közepén tett feljelentést az ügyben, a férfit szerdán vették őrizetbe. A nyomozók kezdeményezték előzetes letartóztatását.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik