Belföld

Gyurcsány elmesélte, hogy pisilt be Totó kutya Putyintól

24.hu
24.hu

2016. 02. 11. 10:23

– Totó kutya megvan még?

– Meg, bár húzza a lábát szegény.

Ez volt a Figyelő legfrissebb számában megjelent interjú legérdekesebb kérdése Gyurcsány Ferencről, amely nem Vlagyimir Putyinról szólt. Persze Putyinról is nagyon érdkes dolgokat mondott. Kiderült, hogy

  • Tíz éve Totó kutya odapisilt a szőnyegre, mielőtt megérkezett volna Vlagyimir Putyin a rózsadombi lakásba.
  • Gyurcsány szerint Putyin tehetséges és felkészült.

Az egyik legfelkészültebb és leginkább karizmatikus politikusnak gondolom. De mindig az a kérdés, hogy ki mire használja a tehetségét és karizmáját. A 2011-es dumaválasztásig azt hittem, sokakkal egyetértésben, hogy egy nagyon lassú demokratizálásra készül egy nagyon bonyolult országban. Ám ott történt valami, és 12 nyarától jöttek a kemény elnyomó törvények. Így megváltozott az én politikai viszonyom is hozzá, de elismerem, hogy elképesztően tehetséges.

  • Putyin politikájában Gyurcsány szerint nem a személyisége miatt lett fordulat, hanem mert felismerte, hogy az ő hatalmának is vannak korlátai.
  • Soha nem kötötte volna meg a Paks II. szerződését, főleg nem így.
  • Putyin nagyon keményen bánik a saját minisztereivel, sokkal durvábban, mint ami a magyar kultúrából következne.

2005-ben kemény harcokat vívtam a 2007-es uniós költségvetés forráselosztásáról, és sehogy nem tudtunk Blairrel megegyezni. Üzent, hogy beszéljek a külügyminiszterével, Jack Straw-val. Bemegyünk egy szobába, leül a kanapéra, és felrakja a lábát a dohányzóasztalra, árad belőle a felsőbbrendűség, s igen arrogánsan, az empátia teljes hiányával közli velem, hogy nem tud visszamenni a brit parlament elé ezekkel az igényekkel. Nagy-Britannia nem tudja ezt elfogadni, mindenkinek rossz, nekem is. Hát erre én is felraktam a lábamat az asztalra, és mondtam, hogy nekem meg a saját választóim előtt kell felelni. Szóval ez is a tárgyaláspszichológia része, ezért nem kell megharagudni.

  • Zapatero spanyol, Sócrates portugál exkormányfő és Gerhard Schröder. Velük van jóban Gyurcsány.
  • Van egy hivatalos levele az orosz követségtől, hogy nincs rajta a kitiltottak listájáról.

– Paks esetében is lehet számítani arra, hogy az orosz fél tartja magát a megállapodáshoz?

– Ha tudja. Az orosz pénzügyminiszter pár hete azt mondta, hogy ha ilyen ütemben megy tovább, mindkét nagy tartalékalapjuk elfogy az év végére. A reáljövedelmek tíz százalékkal csökkennek az idén, a költségvetés hiánya az öt százalékot meg fogja haladni, történelmi mélységben a rubel. Nem vitatom, hogy szándék van teljesíteni, de hogy képesek lesznek-e rá, azt még igen nehéz megítélni. Kazahsztánban most állítottak le egy nagy vízerőmű-építést.

Valamint

– Ebbe a gondolatmenetbe hogyan illeszthető be mindaz, ami Kölnben vagy Salzburgban történt szilveszter éjjelén?

– Ugyanúgy, ahogy beilleszthető a mi magyarságfelfogásunkba, hogy jó emberek vagyunk még attól, hogy négy-öt gazember ártatlan cigányokat ölt meg. Hogy Londonban letartóztattak jó néhány magyart, akik lányokat és fiúkat futtattak, és szexuális rabszolgaként tartották őket. Ennek is lehetne az a következménye, hogy Nagy-Britannia lezárja a határait a magyarok előtt? Ugye, hogy kikérnénk magunknak az ilyen bánásmódot?!

Nem kapnak pénzt Soros Györgytől, vagy az EU-tól. Utoljára 2014-ben adott Gyurcsány 14 millió forintot a DK-nak, de az még az Altus uniós szerződései előtt volt.

Jobb az, ha az aktív politikusnak nincs működő vállalkozása, ez tisztább helyzetet jelent.

vissza a címlapra

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

CANNES, FRANCE - MAY 21:  Nicole Kidman departs after the 'How To Talk To Girls At Parties' screening during the 70th annual Cannes Film Festival at on May 21, 2017 in Cannes, France.  Celebrities, fans and the movie world have descended on Cannes for this year's festival of the screen. For seventy years The Croisette Boulevard has always been the centre of athe place watch the rich and dandy and people from all walks of life to promenade.  (Photo by Christopher Furlong/Getty Images)
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.