Belföld

“Ez nem Simicska Lajos vállalata”

A Show & Game nem Simicska Lajos vállalata,

mondja Závodszky Zoltán ügyvezető a Figyelő kérdésére válaszolva. Azt mondta, Simicska Lajos érdekeltségi körébe tartozó Hung-Ister Zrt. valóban együttműködött az MTVA részére készülő műsoroknál, három és fél éven keresztül, de a vállalat 2002 óta változatlan tulajdonosi szerkezettel működik, Oláh Károly Koós György és Závodszky a tulajdonosok. Közösen gyártották a Maradj Talpon! a Dal, és a Magyarország, szeretlek! műsorokat, de ez szerinte csak az ebben a szakmában megszokott, partneri együttműködés.

Závodszky Zoltán nem érti, hogyan terjedhetett el az a hír, hogy a Show&Game Simicska-érdekeltség.

 Ez számunkra is teljességgel érthetetlen. Mi egy műsorgyártó cég vagyunk, amely a mindenkori politikától független, szakértelme okán kapott korábban is a különböző tévécsatornáktól megrendeléseket.

Sokak szemét szúrja, hogy 15 éve komoly szereplői a piacnak, szerinte ez lehet az oka a rosszindulatú híresztelésnek. Azt mondta, úgy tűnik, azért valami hatása mégiscsak volt a lejáratásnak, hiszen az MTVA, ha nem is bontotta fel a szerződéseket, nem hosszabbította meg azokat. Attól függetlenül bizakodó, hogy úgy látja, a piac talán soha nem látott mozgásban van.

Ha csak az elmúlt 12 hónap eseményeit nézzük, a közmédiát teljesen átszabták, a TV2 és a Viasat tulajdonost váltott, az RTL-nél pedig vezérigazgatócsere volt. 

Ez az átalakulás és a piac kiszámíthatatlansága azt is eredményezheti, hogy a Show&Game külföldi “bérmunkákat vállal” és saját licenceiket Magyarországon túl értékesítik.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik