Belföld

Erős harc kezdődött Lázár és Fazekas miniszterek között

A Figyelő azt írja, megkezdődött a harc a tárcák között az uniós pénzekért. Úgy tűnik Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszternek szúrja a szemét a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal (MVH) működése. Szerinte

vérlázító döntésekkel utasítja el a gazdák támogatási kérelmét az MVH.

Ez már csak azért is érdekes, mert az ügynökség 2015-ben csúcsot döntött, mintegy 800 milliárdot fizetett ki a hazai agrárszektorban működő gazdáknak és vállalkozásoknak. Ezek után végképp érdekes, hogy Lázár János pont most szeretné megszüntetni az MVH-t.

Az biztos, hogy a Miniszterelnökség bekebelezte a 2020-ig tartó időszakban az 1250 milliárd forintos Vidékfejlesztési program EU-s pénzei feletti rendelkezési jogot

A Figyelő szerint Lázár János kirohanásának más oka is lehet. Fazekas Sándor a földművelési tárca vezetője komoly presztízsveszteséget szenvedett Kiss Szilárd “miniszteri megbízott” alvilági, KGB-s kapcsolatai miatt. Fazekas Sándor pozíciójának megőrzésében jó eséllyel Varga Mihály keze is benne. De nem csak ez segíthet neki.

A legesélyesebb utódja az a Győrffy Balázs lenne, aki körül most szintén forr a levegő, földvásárlásai, saját képviselő indítványa nyomán módosított földtörvénye miatt. Ha ez még nem lenne elég a vagyonbevallásával sem volt minden rendben. Elfelejtett beleírni egy 50 millió forintos tételt.

 

 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik