Belföld

Durván nekiment a Vidékfejlesztési Hivatalnak a fideszes képviselő

Győrffy Balázs fideszes képviselőt több támadás is érte vagyonnyilatkozata miatt. A Magyar Idők kérdésére elmondta, miután húga, felesége és ő is őstermelő, ezért rá speciális szabályok vonatkoznak. Éppen ezért, ha egy őstermelő kiadása 52 millió forint, 16 milliót nem kell számlával igazolnia. Tudja, hogy

ez valóban nagy kedvezmény, ugyanakkor ehhez nem kell képviselőnek lenni, hiszen ez minden őstermelőnek jár.

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara elnöke tavaly 170 millió forintért vásárolt földet, amit őstermelőként a jegybank növekedési hitelprogramjából finanszírozott. Hozzátette,

a földvásárláshoz a család tulajdonában lévő szinte valamennyi ingatlanra jelzálog került. 

A lapnak elmondta, a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal megérett az átalakításra. Erre több ok miatt is szükség van. Szerinte gazdaszemmel nézve az MVH működése negatív.

    A gazdák az elmúlt években hozzászoktak ahhoz, hogy az egységes kérelem alapján fizetendő támogatás egyik részletét októberben, a másikat januárban megkapják. Most viszont február közepén járunk, a teljes összeget eddig talán egyetlen gazda sem kapta meg, és vannak olyanok is, akiknek a számlájára még az első részlet sem érkezett meg.

A gazdák legnagyobb gondja az, hogy ha ők nem tartják be a határidőket, akkor annak komoly anyagi vonzata is lehet, ha viszont az MVH késlekedik, annak szinte semmilyen következménye nincs.

 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik