Belföld

BMW-s gyilkosság: barátját ölte meg tizenkét késszúrással

Az egyik szúrás a szívét érte, ez vezetett az áldozat halálához.

Hat éve baráti kapcsolatban volt áldozatával a XVIII. kerületi gyilkosság gyanúsítottja – hangzott el csütörtökön, a rendőrség sajtótájékoztatóján. A férfit tizenkét késszúrással ölte meg támadója, az egyik találat a szívét érte, ebbe halt bele. A BMW, amellyel a menekülő páros elhagyta a helyszínt, az áldozaté volt.

A fiú tagadja a gyilkosság elkövetését. Arra nem tudott magyarázatot adni, hogy mi volt a terve az áldozat kocsijával. Azt mondta, iszonyodik a vértől és sokkot kapott, ezért hajtott el. A késelő állítása szerint egy másik férfi, akiről azonban nem mondott semmit. A kocsiba egy XXII. kerületi benzinkúton tankolt egy ezresért, végül a XVIII. kerületben kapták el.

Barátnőjét egyébként azért keresték elsősorban, mert félő volt, hogy segít elrejtőzni a késelőnek. Őt bűnpártolással, a fiatalembert emberöléssel gyanúsítják.

Hogy mi vezetett a végzetes vitához, egyelőre nem tudni.

A gyilkosság kedd este történt a XVIII. kerületi Ráday Gedeon és a Fedezék utca sarkán, az utcán. Egy középkorú férfit késeltek meg. A rendőrség szerda délelőtt felhívást tett közzé, miszerint két fiatalt keresnek, egy 21 éves lányt és egy 23 éves fiút, illetve egy BMW-t, amelynek a rendszámát közzétettek.

A brutális bűncselekményt kamera rögzítette. A videón látható, hogy a késelést veszekedés, majd dulakodás előzi meg, illetve, hogy egy másik kocsi is feltűnik a helyszínen. Az áldozatot megpróbálták kocsiba tenni, de nem sikerült, ezért a sorsára hagyták. A lányt nem látni a felvételen.

A lány szerdán kora délután feladta magát, a fiút pedig – ahogy fent írtuk is – az esti órákban kapták el.

Utóbbiról videó készült:

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik