Belföld

Az Oktatói Hálózat is csatlakozik a pedagógustüntetéshez

24.hu
24.hu

2016. 02. 11. 12:05

Közleményben jelentették be. Ezt írták:

Az Oktatói Hálózat (OHA) csatlakozik a február 13-ára meghirdetett országos tüntetéshez, amelyet a pedagógusok sztrájkbizottsága szervez a fővárosi Kossuth térre a köznevelés és a pedagógusok helyzetének javítását követelve.

Szerintük a részvételük jelzi hogy a szervezet

támogatja a tüntetés szervezőinek követeléseit, köztük a tananyagcsökkentést, a tanulók kötelező óraszámának és a tanárok munkaterhelésének mérséklését, a tankönyvválasztás szabadságát, az Országos Köznevelési Tanács és a Közoktatás-politikai Tanács visszaállítását, az intézményvezetők munkáltatói és gazdálkodási jogának visszaállítását, a tanügyi igazgatás mértéktelen központosításának felszámolását és a köznevelésben dolgozó tanárok és segítőik bérének rendezését.

Az Oktatói Hálózat reméli, hogy a szombati tüntetésen az oktatási rendszer minden érintett csoportja képviselteti magát és közösen ad hangot követeléseinek.

A minőségi felsőoktatás nem képzelhető el minőségi alap- és középfokú oktatás nélkül. Az oktatás a magyar társadalom közös ügye, óvodától egyetemig.

 

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

Mickey Rooney as the notorious 1930s gangster, Baby Face Nelson, starring in the film of the same name, poses with Leo Gordon as villainous bank robber, John Dillinger, in front of an original newspaper headline. (Photo by George Rinhart/Corbis via Getty Images)
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.