Belföld

Orbán Ráhel és Vajna is érdekelt a Rogán-féle turizmusban

orbán viktor és Ráhel (orbán viktor, orbán ráhel, )
orbán viktor és Ráhel (orbán viktor, orbán ráhel, )
Zártkörű beszélgetésen magyarázta Rogán Antal miniszter, miért lesz jó a turizmus újfajta állami irányítása.

Rogán Antal, Orbán Viktor kabinetfőnöke a miniszterelnök “saját lábon álló”, turizmust tanuló lánya és Andy Vajna filmügyi kormánybiztos jelenlétében tájékoztatta „a fontos piaci szereplőket” a kormány turizmussal kapcsolatos elképzeléseiről – írja a hvg.hu.

Az egyik szervező ezt azzal magyarázta: Orbán Ráhelt mint külföldön tanuló fiatalt hívták meg, a nemrég TV2-t is megvásárló Vajna pedig olyan fontos az országimázsnak, hogy “húsz kellene belőle”. Szakmai szervezetek közül sokan nem is hallottak az eseményről.

A miniszterelnök kabinetfőnöke szerint a kiszivárgott átalakítás kapcsán az előterjesztésük remek voltát igazolja, hogy a lapok csak abba tudtak belekötni, miért az állam akarja szervezni a Szigetet.

A szakmai összejövetelen ott volt a Sziget és a Volt Fesztivál egyik vezetője, Lobenwein Norbert is, aki optimista az ott hallottak után. Az összejövetelt tudomása szerint Káel Csaba, Zsidai Roy, Hegedűs Attila és Bienerth Gusztáv szervezte, ők hívták meg a szakma részéről mindazokat, akik jelen voltak az eseményen „elsősorban a vendéglátásban, szállodaiparban, fesztiválszervezésben, turisztikában járatos szakembereket”.

Update:

A turisztikai feladatok koordinációjára irányuló előterjesztést a Miniszterelnöki Kabinetiroda készíti, az ezzel kapcsolatos egyeztetéseket is a Kabinetiroda folytatja. Rogán Antal miniszter urat egy civil szervezet hívta meg, melynek tagjai magánszemélyek, nem szervezetek. A meghívottak listáját a már említett szervezet állította össze, a résztvevők között étteremtulajdonosok és fesztiválszervezők is voltak – írta szerkesztőségünknek küldött közleményében a Miniszterelnöki Kabinetiroda.

Az előterjesztésben nincs szó államosításról, és a fent említett személyeknek sem a meghíváshoz, sem az előterjesztéshez nincsen semmi közük. Az előterjesztés célja, hogy az eddiginél is hatékonyabbá tegye a turizmus állami szervezetrendszerét, a turizmussal kapcsolatos állami források elosztását, feladata a koordináció lenne – hangsúlyozták.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik