Belföld

250 milliós hitelkezességet hagyott ki nyilatkozatából a képviselő

A fideszes Simonka György nem tudni, milyen forrásból tudott egy 250 millió forintos hitelre kezességet vállalni, ez hiányzik a vagyonnyilatkozatából.

Kihagyott egy apróságot, egy apró kezességet a vagyonnyilatkozatából Simonka György fideszes képviselő az RTL Klub Híradója szerint. Egy 250 millió forintos hitelre vállalt ugyanis készfizető kezességet. Ha a hitel felvevője nem tudott volna fizetni, neki kellett volna állnia a havi milliós részleteket.

Az egész ügy egy árverési dokumentumból derült ki: Simonka egy teherautója került kalapács alá, mert az adós nem fizetett. A szocialisták fedezték fel amúgy a turpisságot. Simonka vagyonnyilatkozatában az áll, hogy nem volt jövedelme havi 500 ezres képviselői fizetésén túl. Az MSZP nem érti, hogyan lehet valaki ennyi jövedelemmel kezes. Ráadásul a képviselői tiszteletdíjat nem fogadják el fedezetként, így neki gyakorlatilag nulla a jövedelme.

Simonka nem akart nyilatkozni, de közleményben elismerte a kezességet. Azt írta, meglepetésként érte, hogy az ismerőse nem fizetett és az ő autóját kezdték elárverezni. Az ügylet szerinte tíz éve történt, ő 2006 óta képviselő, és azóta a hitelfelvevőn behajtotta a bank az adósságot. Azt is írta,

A vagyonbevallásban azért nem szerepeltettem, mert a tartozás nem engem terhel.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik