Belföld

Százmilliós kártérítés késések miatt a MÁV-nál

24.hu
24.hu

hírfaragó. 2016. 02. 09. 05:40

Összesen csaknem 110 millió forint kártérítést fizetett ki tavaly közel 12 ezer esetben a MÁV Zrt., javarészt késések miatt, írta a Magyar Nemzet keddi számában a vasúttársaság tájékoztatása alapján.

A belföldi átalány kártérítés 7400 esetet és 8,8 millió forintot tett ki, nemzetközi viszonylatban azonban 4450 eset és 100 milliós kártérítés volt. Ennek oka elsősorban a Budapest-Győr-Hegyeshalom vonalon közlekedő szerelvények késése, illetve a forgalom átmeneti szünetelése volt főként rendőrségi intézkedések, hatósági ellenőrzések miatt.

A belföldi esetek és kártérítési összegek száma csökkent, nemzetközi viszonylatban viszont jelentős növekedés volt tavaly. “A jelek szerint a migránsáradat sokba került a vasúttársaságnak”, írja a lap.

De ha már MÁV, hétfőn írtuk meg, hogy rég volt ilyen nagy egyetértés a szakszervezetek és a MÁV között. A vasutasok szerint egész közel áll a MÁV javaslata az ő akaratukhoz, de van még mit csiszolni a dolgon.

Kommentek

Moszkva, 2016. február 3.
Egy esernyőt tartó nő áll a sűrű hóesésben a moszkvai Vorobjov-hegy kilátóján 2016. február 2-án. (MTI/EPA/Jurij Kocsetkov)A hétvégén újra havazhat, addig meg úszunk majd a rengeteg esőben
Óriásbaba született Kecskeméten - Videó