Belföld

Megölte feleségét a borsodi férfi, mert azt hitte, viszonya van közös fiukkal

Az idős férfi 60 év házasság után ölte meg párját.

Alig hall, és mintha már azt sem értené, amit beszélnek hozzá – ő az ország legidősebb gyilkosa, aki kedden áll újra bíróság elé. A  83 éves férfi még 2014 novemberében ragadott meg egy fejszét és 60 év házasság után kioltotta felesége életét.

Az idős embert – mint az a szakértők véleményéből kiderül – bizarr féltékenységi téveszmék gyötörték. Emiatt dönthetett úgy, hogy végez 81 éves feleségével. Amikor az asszony hazaérkezett, a férj számon kérte. Rögeszméje volt, hogy felesége közös fiuknál járt, akivel intim perceket töltött el. A férj szinte a választ sem várta meg, hanem kétszer nyakon szúrta az asszonyt, majd egy fejszével arcon ütötte. A földre zuhanó áldozatra azután többször rá is lépett – írja a Blikk.

A férfi a történtek után kerékpárra ült, átment a lányához, akinek aztán elmondta, mit tett, majd leült a lépcsőre, hogy megvárja a rendőrséget. A szakértők szerint a nyugdíjas  képtelen volt felmérni tette súlyát. A gyilkosságot érzelmileg túlfűtött, üldöztetéses téveszmék nyomása alatt követte el.

“Védencemet emberöléssel vádolják, ő végig együttműködött a hatóságokkal. Elfogása után beismerő vallomást tett, később azonban ezen valamelyest módosított. Elmeállapota miatt úgy vélem, hogy büntethetősége kizárt” – mondta a lapnak K. János védője, dr. Solt Szilvia, aki elárulta azt is, hogy az idős úr gyakorlatilag azonnal elfogása után az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetbe került, ahol a mai napig kényszergyógykezelés alatt áll.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik