Belföld

A hétvégén újra havazhat, addig meg úszunk majd a rengeteg esőben

Változékony időre számíthatunk a héten.

Kedden a nap nagy részében erősen felhős lesz az ég, majd estétől még több felhő érkezik, írja a Köpönyeg.hu. Estig csak elszórtan lehet eső, záporeső, aztán késő estétől kiterjedt esőzés kezdődik. A déli szél többfelé megerősödik, nyugaton viharossá is fokozódik. Reggel 4, délután 13 fok körül alakul a hőmérséklet. Kora tavaszias idő lesz – egyelőre.

Szerdán borult idő lesz, országos esőre számíthatunk. Több helyen jelentős (20-40 mm) mennyiségű esőzés várható. A reggeli óráktól kezdve északnyugatira fordul a szél és egyre inkább viharossá fokozódik. A bezúduló hideg levegő hatására a hegységeinkben havas eső, hózápor is kialakulhat délutántól. Napközben szinte semmit sem emelkedik a hőmérséklet: reggel és délután is 6, 7 fok körüli értékeket mérhetünk. Erős hidegfront érkezik.

Csütörtökön nyugat felől csökken a felhőzet, egyre többfelé süt ki a nap. A légmozgás mérséklődik, egyúttal délnyugatira fordul. 5 és 10 fok között alakul a csúcsérték.

Pénteken erősen felhős, majd borult lesz az ég. Egyre többfelé alakul ki eső, az Északi-középhegységben havas eső, hó is hullhat. Reggel 2, délután 5 fok körüli értékeket mutathatnak a hőmérők.

Szombaton és vasárnap marad a változékony, csapadékos idő. A gyakran borult égből mindkét nap több helyen fordul elő eső, zápor. Kiadós csapadékra is esély van. Az Északi-középhegység térségében ismét lehet havas eső, hóesés. Általában 4 és 9 fok között valószínű a hőmérséklet, de Észak-Keleten ennél is hidegebb lehet.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik