Díszdoktorrá avatták Krzysztof Zanussi filmrendezőt Budapesten
Belföld

Nem tudnak Cambridge-ben a Pázmány rektorának kinevezéséről

24.hu
24.hu

2016. 02. 08. 15:09

Pedig a katolikus egyetem közleményben dicsekedett ezzel. Miután egy újságíró rákérdezett, levették a hírt az intézmény honlapjáról.
Korábban a témában:

Kutatóprofesszori címet kapott a Pázmány Péter Katolikus Egyetem rektora a cambridge-i Trinity College-ban – legalábbis ezt közölte az intézmény és több katolikus híroldal. A Mandiner utánajárt a kinevezésnek, és kiderült: szó sincs ilyesmiről, utólag pedig a hírt is levették az egyetem honlapjáról.

A portálnak egy olvasója hívta fel a figyelmét arra, hogy nyoma sincs Szuromi Szabolcs kinevezésének se a cambridge-i egyetem, se a Trinity College honlapján. A Pázmány azt is állította, hogy a rektor kinevezése alkalmából előadást tartott a Gonville and Caius College középkori kánonjogi iratállományáról, ezen felül meghívták a cambridge-i egyetem független külső szakértőkből álló akkreditációs testületébe.

A Mandiner megkereste a Cambridge-i Egyetem mellett a Trinity College-t és a Gonville and Caius College-t is, ahonnan azt válaszolták: se a kinevezésről, se az előadásról nincsenek információik, olyan akkreditációs testület pedig nincs, mint amiről a Pázmány közleményében írtak. A Cambridge-i Egyetem nyilatkozatban közölte: Szurominak nincs formális kapcsolata a Trinity College-dzsal, a rektor a Robinson College-ban vendégként tartózkodott több alkalommal és ez alatt használta a Gonville and Caius College könyvtárát.

A portál újságírója személyesen is megkérdezte Szuromit egy előadása után, hogy mi az oka annak, hogy nem tudnak Cambirdge-ben az előadásáról és a kutatóprofesszori kinevezéséről. A rektor ingerülten kikapcsoltatta az újságíró diktafonját és azt mondta, kérdezzék meg a Cambridge-i Egyetemet, majd arra, hogy ott sem tudnak semmit a kinevezésről, azt mondta: ő nem is nyilatkozott ilyet. Arra a kérdésre, hogy akkor miért adott ki a Pázmány közleményt, Szuromi nem válaszolt, otthagyta a kérdezőt.

A kinevezéssel kapcsolatos kérdéseket a Pázmány rektori hivatalának is elküldték, ami után nem sokkal lekerült a hír az egyetem honlapjáról, majd azt válaszolták: „Prof. Dr. Szuromi Szabolcs rektor úr hivatalos életrajza megtalálható az Egyetem honlapján. Kérjük, hogy amennyiben Rektor úr szakmai életútja, szakmai eredményei iránt érdeklődnek, azt legyenek szívesek áttekinteni.”

vissza a címlapra

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

CANNES, FRANCE - MAY 21: US actor Adam Sandler (R), US actor Ben Ben Stiller (C) and British actress Emma Thompson (L) arrive for the film ‘The Meyerowitz Stories’ in competition at the 70th annual Cannes Film Festival in Cannes, France on May 21, 2017.  Mustafa Yalcin / Anadolu Agency
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.