Belföld

Megfojtotta ismerősét a Boráros térnél

A férfi - miután végzett társával - egyszerűen lefeküdt aludni. Vádat emeltek ellene.

Emberölés miatt kell felelnie annak a férfinak, aki 2014 augusztusában megfojtotta ismerősét a Boráros térnél. A Fővárosi Főügyészség hétfőn közölte, vádat emeltek ellene.

A vádirat szerint az érintettek hajléktalanok voltak és csaknem 10 éve ismerték már egymást, korábban egy helyen dolgoztak. A gyilkosság napját együtt töltötték, az utcán kéregettek, majd az összegyűjtött pénzből több liter bort vásároltak, amit közösen megittak. Az esti órákban a IX. kerületi Boráros térre mentek, ahol tovább italoztak. Eközben – nem tudni miért – összevesztek, és a vita hevében a támadó többször megütötte társát. Ezután a Boráros téri HÉV-végállomás melletti Duna-parti füves területre mentek, ahol a vádlott ismét nekiesett ismerősének és a már hanyatt fekvő férfi mellkasára helyezkedett, a nyaka köré egy ismeretlen tárgyat hurkolt, amellyel megfojtotta.

A támadó ezután egyszerűen elaludt. Reggel vette csak észre, hogy mellette fekvő társa már nem él. A közelben kocogóktól kért segítséget.

A férfi előzetes letartóztatásban várja a tárgyalást, ha bűnösnek találják, öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntethetik.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik