Belföld

Rémálom az Erzsébet-programos üdülés

Bihari Dániel
Bihari Dániel

tud újságíró. 2016. 02. 07. 07:21

Üdülésre lehetne pályázni, de az online regisztrációs rendszer rogyadozik. Sokan éjszakáznak a gép előtt vagy feladják.

Az Erzsébet-program támogatásával nagycsaládosok, fogyatékkal élők, és nyugdíjasok pályázhatnak üdülésre “az egészség megőrzéséhez szükséges aktív kikapcsolódás elősegítése érdekében”.

A pályázatok leadása azonban szinte lehetetlen, kizárólag erős idegzetűeknek ajánlott. A 444.hu hívta fel a figyelmet, hogy már regisztrálni is csak nagyon nehezen lehet, aztán akár vagy 10 órát is a gép előtt kell ülni, és még akkor sem biztos a siker.

“Katasztrófa”

Voltak, akik hajnalig vártak, mire a rendszer hirtelen több ezer hellyel hátrébb sorolta őket, közben gyakran érkeznek a hibaüzenetek.

Katasztrófa a pályázat benyujtása! Tegnap 19 órakor 3032 a z előttem lévők száma, éjfélkor 1900. Közben többször kiírta, hogy szerver hiba…, de nem léptem ki. Végül a gépet bekapcsolva hagytam és ma reggel 7 órakora huszonvalahányadik voltam. 8 órára sikerült kitöltenem a pályázatot.

Reggelre az Erzsébet-program Facebook-oldalán közölték, hogy egyszerűsödött a pályázatok beadásának folyamata, ám ebből a gyakorlatban a felhasználók nem sokat érzékelnek.

Nem javul

Ehhez képest egy észrevétel reggel hatkor:

Ugyan ugy nem sikerül bejutnom még a regisztrációhoz sem, mint eddig. Ha rákattintok a regisztrálás gombra vagy azt irja ki, hogy szerver hiba, vagy ha előjön az ablak …

Van, aki fel is adta:

Sikerült bejutnom így hajnal tájt… először is semmilyen pipa nincs ahol kiválaszthatom hogy emailben küldöm,mondjuk elküldtem,de fel is töltöttem,de aztán valahogy eltünteti kb.10Xtöltöttem már fel..viszont a nagyobb baj,hogy a települést nem engedi kiválasztani így nem engedi elküldeni!!!Feladom nem tudtam elküldeni a pályázatot annak ellenére,hogy ezért virrasztottam egész éjjel!!!Felháborító és azt hiszem nagyon finom voltam!!!

A honlapon magyarázatként szerepel, hogy az Erzsébet-program idei pályázatai iránt a korábbi években tapasztaltaknál nagyobb az aktivitás. Egyszerre több ezren regisztrálnak, töltenek fel profiladatokat vagy pályáznak. A pályázatok beadási folyamatának egyszerűsítésére is azért volt szükség, hogy csökkentsék a hatalmas rendszerterhelést.

vissza a címlapra

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

Picture taken on June 25, 2013 in Aachen, western Germany, shows British actor and UNICEF Goodwill Ambassador Roger Moore and his Danish wife Kristina Tholstrup waving from a carriage as they visit the CHIO World Equestrian Festival.
Moore, who will forever be remembered for playing the womanising superspy James Bond, died May 23, 2017, aged 89, his family announced in a statement. / AFP PHOTO / dpa / Henning Kaiser / Germany OUT
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.