Belföld

Kipaterolnák a menekültgyerekeket Hódmezővásárhelyről

Lázár János szerint arra panaszkodtak a szülők, hogy ők is használják a játszótereket.

Elköltöztetnék Hódmezővásárhelyről azt a gyermekotthont, ahol a kísérő nélkül érkező fiatalkorú menekülteket is elhelyezik. A hódmezővásárhelyi Promenád hírportál beszámolója szerint Lázár János a városi közgyűlésen arról beszélt: neki arról panaszkodtak a szülők, hogy a gyermekotthonban élők használják a játszótereket, erre válaszul javasolta: kérvényezzék a belügyminisztériumnál a 18 férőhelyes intézmény elköltöztetését.

A gyermekotthont egyébként a Szeged-Csanádi Egyházmegye Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltató intézménye működteti, főigazgatója az a Kothencz János, akit 2014-ben a Fidesz Szegeden indított polgármester-jelöltként.

A Délmagyarországnak volt, aki arra panaszkodott: szerinte az otthonban élő gyerekek szemetelnek. Más azt mondta: hangjukat se hallani, több baj volt régen, amikor speciális gyermekotthon működött itt. Egy szomszédban élő férfi azt mondta: a fiatalok sűrűn cserélődnek, attól függ a helyzet, hogy épp milyen társaság van. Szerinte az is előfordult, hogy molesztáltak az utcán egy nőt, de azt is mondta: nem fél, de nem bízik a lakókban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik