AppleMark
Belföld

Megalázták a közmunkást, mert a felesége a Facebookon mert panaszkodni

24.hu
24.hu

2016. 02. 05. 09:28

A polgármester bevetette a Csubakka-védelmet: inkább azzal kellene foglalkozni, hogy Kölcsey Ferenc is a faluban élt.

Negyven ember előtt alázott meg és fojtogatott egy közmunkást a brigádvezető a Hajdú-Bihar megyei Álmosdban – számolt be az ATV.hu. A polgármester erre annyit mondott: sok mindent le kell nyelni, hogy bért kapjon az ember.

Több falubeli azt állítja: a szociális tűzifa-osztáskor annak, aki 1500 forintot kifizetett, a közmunkások brigádvezetője házhoz szállította az akácfát, aki meg nem fizetett, az korhadt tölgyet kapott. Az egyik álmosdi lakos, Marinka Edina, aki közmunkás férjével négy kiskorú gyereket nevel, a Facebookon adott hangot felháborodásának.

Ez hihetetlen, ami ebben a faluban történik!!!!! (…) Tiszta szégyen ez a kis falu. Sok az olyan ember, aki nyalizik csak azért, hogy jó helye legyen a közmunkások között! De ezt mindenki látja, de senki nem mer szólni. Ez jó a falunak!? Itt minden pofára megy!!! Hát itt senki nem látja a fától az erdőt? Nyíljon már ki az összes paraszt, szegény, csóró, emberek szeme!!!

Másnap a Facebook-bejegyzés miatt a jól megtermett brigádvezető nekirontott a férjének és fojtogatta. A sértett közmunkás elment a polgármesterhez, akinek elmondta a történteket: a brigádvezető azzal támadt rá, hogy „valami elmebeteg feltett a Facebookra egy szöveget” és ő nem szereti az ilyet. A településvezető azzal nyugtatta a közmunkást, hogy a fojtogatás nem bűncselekmény, és megígérte, hogy beszél majd a másik féllel is, de hozzátette, „a brigádvezetőt sértheti, ha leszólják a munkáját”. Majd a vita hevében azt is kijelentette: megvizsgálja az ügyet, „és ha az derül ki, hogy nem dolgoztatok, illetve hogy gerjesztettétek még a többieket, akkor téged rúglak ki”. „Nagyon jól tudod, hogy a mai világban sok mindent le kell nyelni, hogy bért kapjál” – közölte a panaszos közmunkással.

Köteles István polgármester az ATV.hu megkeresésére azt mondta: csak annyi történt, hogy megfogták a közmunkás gallérját és azt mondták neki, hogy inkább hálásnak kellene lennie. A szociális tüzelővel kapcsolatos kifogásra úgy reagált: „Hát elnézést, édesanyáinktól azt tanultuk: ha kapunk valamit, azt meg kell köszönni”, és hozzátette, hogy a „gusztustalan” Facebook-poszt miatt be is perelhette volna a nőt. Majd azzal zárta a mondandóját, hogy

inkább azzal kellene foglalkozni, hogy Kölcsey Ferenc álmosdi volt, nem az ilyen mocsok embereknek a vádaskodásaival és kitalációival.

vissza a címlapra

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

CHICAGO, IL - AUGUST 13: Four-year-old Leo Griffin leaves a protest against the alt-right movement held to mourn the victims of yesterdays rally in Charlottesville, Virginia on August 13, 2017 in Chicago, Illinois. One person was killed and 19 others were injured in Charlottesville when a car plowed into a group of activists who were preparing to march in opposition to a nearby white nationalists rally. Two police officers were also killed when a helicopter they were using to monitor the rally crashed.   Scott Olson/Getty Images/AFP
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.