Belföld

Bojkottálná a köznevelési kerekasztalt a PDSZ elnöke

Nem tartja helyesnek, hogy a miniszter jelöli ki, kit látna szívesen az egyeztetésen.

Továbbra sem tudni, kik vesznek részt az „emberminiszter” által jövő keddre meghirdetett köznevelési kerekasztalon. A Népszabadság megkérdezte a tárcát, de nem kaptak választ.

Az MTI a kerekasztal leendő helyszínén elhelyezett névtáblák alapján arról számolt be, hogy a Katolikus Pedagógiai Szervezési és Továbbképzési Intézet, az Eszterházy Károly Főiskola, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara, az Országos Köznevelési Tanács, a Pedagógusok Szakszervezete, a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ, a Nemzeti Pedagógus Kar, a Nemzeti Ifjúsági Tanács, az MTA Közoktatási Elnöki Bizottság és a Nagycsaládosok Országos Egyesülete kapott meghívást.

Mendrey László, a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének elnöke nyílt levélben kérte a közoktatás szereplőit: bojkottálják a kerekasztalt. A lapnak azt mondta: már azt a megközelítést sem tartja helyesnek, hogy a miniszter jelöli ki, kit látna szívesen az egyeztetésen. Hozzátette: annak ellenére is így gondolja, hogy időközben ők is kaptak meghívót. A választmány dönt majd arról, hogy elmennek-e, a részvétel és a távolmaradás mellett is súlyos érvek szólnak – közölte Mendrey.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik