Belföld

Okult a halálos biciklis balesetből a Népszabadság exfőszerkesztője

Bachot hallgatott és esett az eső, amikor Murányi Marcell elsodorta a kerékpárost a Rottenbiller utcán. Megkezdődött a volt főszerkesztő pere.

Megkezdődött a Népszabadság volt főszerkesztőjének, Murányi Marcellnek a pere, aki a tárgyaláson tagadta a segítségnyújtás elmulasztását, de a balesetet elismeri. Murányi tavaly március 30-án este sodort el egy kerékpárost a fővárosban, a Rottenbiller és az István utca sarkánál. A biciklis olyan súlyos agykárosodást szenvedett, hogy bő egy hónapra rá elhunyt.

Murányi a sajtóból értesült a halálról és május 13-án lemondott a főszerkesztői posztról. A vád ellene most halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétsége és segítségnyújtás elmulasztásának bűntette – írja a Velvet.

Az a bizonyos hang

A volt főszerkesztő korábban még azt mondta, csak egy furcsa hangot hallott és otthon vette észre a karcolást a kocsiján. Ezután ment vissza, a rendőrök helyszíneltek már ekkor. Most nem emlékezett semmilyen hangra.

Elmondta, a baleset előtt kb. 3-4 kilométert vezetett. Egy fehér furgon mögött ment, aminek nem tűnt biztonságosnak a rakománya. Ezért az első adandó alkalommal megelőzte a furgont és az előtte haladó trolit is, majd jobbra kanyarodott. A trolitól viszont nem láthatta az az előtt haladó biciklist, akit elsodort.

Rettenetesen sajnálom. Okultam belőle. Mindenki okulna, mert ez egy nagyon komoly lecke. Nem vagyok autóversenyző, egy szabálykövető ember vagyok, aki a gyerekeit szállította mindenhova. Ebben az egészben az a legnehezebb, hogy meghalt egy ember.

Ezt mondta Murányi, a bírónő kérdésére pedig azt felelte, nem érzi úgy most már, hogy minden áron kéne vezetnie. Megszólalt Meleg Gábor műszaki szakértő is, aki szerint kb. 29-32 kilométer/órával ment Murányi, kb. 15-tel a bringás, amikor ütköztek. Meleg szerint másfél másodperce lehetett Murányinak, hogy észlelje a kerékpárost, de az esős idő se segített ezen.

Johann Sebastian Bach zenéjét hallgatta Murányi, ezért se gondolhatta, hogy a puffanás az, ami, sőt azt hitte, egy pakk dőlt el a kocsi csomagtartójában. Kiderült még a tárgyaláson, hogy a koponyatörést és agyzúzódást szenvedett áldozat állapota napról napra javult a kórházban, ahol végül tüdőgyulladást kapott, emiatt hunyt el. Az ügyvéd ezért új bizonyítást indítványozott, a tárgyalást márciusra napolták el.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik