Belföld

Kiengedték a kórházból a törökszentmiklósi, drogozó kismamákat

Már szerdán kikerült a két kismama az intenzívről, egyikük azonnal haza is ment, a másikuk csak csütörtökön tette meg ezt. A babáikról nem tudni biztosat.

Hazatérhetett az a két törökszentmiklósi kismama, akik a múlt csütörtökön ismeretlen szerektől lettek rosszul – írja a Velvet. A lapnak Lippai Norbert, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Hetényi Géza Kórház megbízott orvosigazgatója elmondta, hogy a két kismama szerdán került az intenzív osztályról a nőgyógyászatra. Egyikük már aznap távozott, másikuk azt kérte, csütörtökön mehessen haza.

Két férfi került még rajtuk kívül az intenzívre a droggyanús anyagok fogyasztása miatt. Egyikük állapota még mindig rossz, a másikuké javul. Egy ötödik társuk nem az intenzívre kerül, hatodik társukat pedig a fővárosba szállították, a Péterfy Sándor utcai kórházra. Őt is hazaengedték, szövődmények nélkül úszta meg az esetet.

A két kismama két csecsemőjét a császármetszéses születés után a Semmelweis Egyetem I. Sz. Gyermekgyógyászati Klinikájára vitték, de ott az eljárások és betegjogok miatt nem közölték, hogy vannak. Az egyik csecsemő nagymamája, Fátyol Gézáné azt mondta, életben vannak a csecsemők, akikről a múlt héten még az a hír járta, hogy elhunytak.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik