Belföld

Zaklató kollégája helyett rúgták ki a diákjai mellett kiálló tanárnőt

A soroksári középiskola pedagógusa hétfőn beszélt arról, hogy egyik férfi kollégája zaklatja a diáklányokat, kedden már megkapta a felmondólevelet.

Kirúgták azt a tanárnőt, aki hétfőn arról beszélt az RTL Klub híradójának, hogy egyik férfi kollégája szexuálisan zaklatja a diáklányokat egy soroksári alapítványi középiskolában. Azt is mondta, hogy a renitens tanár az iskolaigazgató fia. Kedden átadott felmondási papírján az áll: azért válnak meg tőle, mert „elhanyagolja munkáját” és „nem tanárhoz méltóan viselkedik”.

Az RTL kedden egy Facebook-bejegyzést is megmutatott, amit a zaklató tanár egy diákja Facebook-üzenőfalára posztolt. Egy rózsaszín bugyi van rajta, „Eladó vagy kiadó” felirattal. A tanár azóta törölte magát a közösségi oldalról.

Egy diák azt mondta: tőle is kért szexet a tanár a jobb jegyért, és hiába szólt az iskola vezetésének, nem történt semmi. „Az igazgatóság nem hajlandó tudomást venni a problémáról, és ha valaki megpróbál hangot adni ennek, azt egyszerűen meghurcolják” – panaszolta.

A kirúgott tanárnő azt mondta: nem bánta meg, hogy megszólalt, mert ha ő nem áll ki a diákok mellett, más sem teszi ezt meg. Az elbocsátás miatt munkajogászhoz fordul.

A rendőrség vizsgálódik az ügyben, szülőket és diákokat is kihallgattak. Úgy tudni, az igazgató is belső vizsgálatot indított, az RTL megkeresésére viszont kinyomta a telefont és írásbeli kérdésekre sem válaszolt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik