Belföld

Élettársa unokáját erőszakolta meg: 10 évet kapott a kiskunhalasi férfi

24.hu
24.hu

hírmunkás. 2016. 02. 02. 12:50

Keményebb büntetést szabott ki a bíróság a visszaeső vádlottra.

 

Súlyosította a Szegedi Ítélőtábla büntetőtanácsa a szexuális erőszak bűntette és más bűncselekmények miatt D. László ellen indított büntetőügyben a Kecskeméti Törvényszék I. fokon kimondott ítéletét – derül ki a bíróság közleményéből.

Az ítélőtábla a szabadságvesztés időtartamát 7 évről 10 évre, a közügyektől eltiltás tartamát 7 évről 9 évre súlyosította, egyebekben az I. fokú ítéletet helybenhagyta.

D. László vádlott 2010 elejétől a vele élettársi kapcsolatban lévő H. I.-né sértettel a nő által bérelt kiskunhalasi lakásban lakott. Itt velük együtt élt, a sértett nő fia, P. G., ide költözött a sértett lánya is, három gyermekével. A vádlott 2012 májusában – szabadságvesztés-büntetését letöltve – szintén ide költözött vissza. A vádlott többször vigyázott a gyermekekre, amikor nagyanyjuk, anyjuk és nagybátyjuk dolgozott.

Egy ilyen alkalommal 2014 közepén a férfi az egyik kislánnyal szemben szexuális erőszakot követett el és megfenyegette a gyerekeket, ha erről szólni mernek, akkor megveri őket. A gyerekek a vádlott 2014 májusában történt elköltözéséig nem is beszéltek a történtekről senkivel.

A vádlott a gyerekeket 2012 májusától 2014 májusáig, gyakran ittas állapotban, rendszeresen megpofozta, rugdosta, megütötte és trágár hangnemben szidalmazta őket. A gyerekek gyakran szem és fültanúi voltak annak, hogy a vádlott anyjukat és nagyanyjukat trágár módon szidalmazta, veszekedett és kiabált velük.

2014. május 29-én a vádlott részegen hazatérve élettársát, annak lányát ismét trágár hangnemben szidalmazta, élettársát leköpte, megpofozta, őt és a lányát lökdöste, majd megfenyegette őket, hogy megöli az egész családot, akik félelmükben a lakást elhagyták, majd értesítették a rendőrséget. 2014. szeptember 13-án este a vádlott ittas állapotban megjelent a H. Z. által bérelt lakásnál azért, hogy az asszony fogadja vissza. Azzal fenyegetőzött, hogy ha ez nem történik meg, megveri őt, a lányát és a fiát is. A vádlott agresszív viselkedésének ismét a rendőrség vetett véget.

Első fokon szexuális erőszak, háromrendbeli kiskorú veszélyeztetése, folytatólagosan elkövetett zaklatás bűntettében és folytatólagosan elkövetett önbíráskodás bűntettének kísérletében mondta ki bűnösnek a Kecskeméti Törvényszék tavaly szeptemberben. Ezért őt a bíróság – halmazati büntetésül – mint többszörös visszaesőt 7 év fegyházra és 7 év közügyektől eltiltásra ítélte.

Most ezt az ítéletet súlyosította a szegedi bíróság.

vissza a címlapra

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

CHICAGO, IL - AUGUST 13: Four-year-old Leo Griffin leaves a protest against the alt-right movement held to mourn the victims of yesterdays rally in Charlottesville, Virginia on August 13, 2017 in Chicago, Illinois. One person was killed and 19 others were injured in Charlottesville when a car plowed into a group of activists who were preparing to march in opposition to a nearby white nationalists rally. Two police officers were also killed when a helicopter they were using to monitor the rally crashed.   Scott Olson/Getty Images/AFP
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.