Belföld

Élettársa unokáját erőszakolta meg: 10 évet kapott a kiskunhalasi férfi

Keményebb büntetést szabott ki a bíróság a visszaeső vádlottra.

 

Súlyosította a Szegedi Ítélőtábla büntetőtanácsa a szexuális erőszak bűntette és más bűncselekmények miatt D. László ellen indított büntetőügyben a Kecskeméti Törvényszék I. fokon kimondott ítéletét – derül ki a bíróság közleményéből.

Az ítélőtábla a szabadságvesztés időtartamát 7 évről 10 évre, a közügyektől eltiltás tartamát 7 évről 9 évre súlyosította, egyebekben az I. fokú ítéletet helybenhagyta.

D. László vádlott 2010 elejétől a vele élettársi kapcsolatban lévő H. I.-né sértettel a nő által bérelt kiskunhalasi lakásban lakott. Itt velük együtt élt, a sértett nő fia, P. G., ide költözött a sértett lánya is, három gyermekével. A vádlott 2012 májusában – szabadságvesztés-büntetését letöltve – szintén ide költözött vissza. A vádlott többször vigyázott a gyermekekre, amikor nagyanyjuk, anyjuk és nagybátyjuk dolgozott.

Egy ilyen alkalommal 2014 közepén a férfi az egyik kislánnyal szemben szexuális erőszakot követett el és megfenyegette a gyerekeket, ha erről szólni mernek, akkor megveri őket. A gyerekek a vádlott 2014 májusában történt elköltözéséig nem is beszéltek a történtekről senkivel.

A vádlott a gyerekeket 2012 májusától 2014 májusáig, gyakran ittas állapotban, rendszeresen megpofozta, rugdosta, megütötte és trágár hangnemben szidalmazta őket. A gyerekek gyakran szem és fültanúi voltak annak, hogy a vádlott anyjukat és nagyanyjukat trágár módon szidalmazta, veszekedett és kiabált velük.

2014. május 29-én a vádlott részegen hazatérve élettársát, annak lányát ismét trágár hangnemben szidalmazta, élettársát leköpte, megpofozta, őt és a lányát lökdöste, majd megfenyegette őket, hogy megöli az egész családot, akik félelmükben a lakást elhagyták, majd értesítették a rendőrséget. 2014. szeptember 13-án este a vádlott ittas állapotban megjelent a H. Z. által bérelt lakásnál azért, hogy az asszony fogadja vissza. Azzal fenyegetőzött, hogy ha ez nem történik meg, megveri őt, a lányát és a fiát is. A vádlott agresszív viselkedésének ismét a rendőrség vetett véget.

Első fokon szexuális erőszak, háromrendbeli kiskorú veszélyeztetése, folytatólagosan elkövetett zaklatás bűntettében és folytatólagosan elkövetett önbíráskodás bűntettének kísérletében mondta ki bűnösnek a Kecskeméti Törvényszék tavaly szeptemberben. Ezért őt a bíróság – halmazati büntetésül – mint többszörös visszaesőt 7 év fegyházra és 7 év közügyektől eltiltásra ítélte.

Most ezt az ítéletet súlyosította a szegedi bíróság.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik