Belföld

Törökszentmiklósi halott babák – nyilatkozatstop a kórházakban

Egyelőre a rendőrség sem beszél.

A Semmelweis Egyetem tudatta, hogy orvosai és munkatársai – a betegjogok, illetve a folyamatban lévő hatósági eljárás miatt –

nem adhatnak ki információt a törökszentmiklósi dizájner drogügyben érintett újszülöttek állapotáról.

Az eljárások lezárása után, ha a szülő, vagy a kijelölt gyám engedélyezi, akkor az egyetem munkatársai válaszolnak a kérdésekre.

Mint vasárnap az RTL Klub híradója alapján megírtuk, meghalt mindkét drogozó törökszentmiklósi nő újszülöttje. Az információt MTI csak azt követően adta hétfőn közre, hogy ezt a családok ismerőse megerősítette.

Korábban a két fiatal, várandós nő a szolnoki kórházba került, a császármetszés után kerültek újszülötteik Budapestre, az 1-es számú gyermekklinikára. A távirati irodának a személyiségi jogokra hivatkozva hétfőn már a szolnoki kórház sem nyilatkozott, és az érintett családok gondozói sem akartak beszélni.

Kardos József, az Országos Mentőszolgálat Jász-Nagykun-Szolnok megyei kirendeltségének vezető mentőtisztje hétfőn azt mondta, csak a médiából értesült a történtekről, hivatalos értesítést nem kapott az újszülöttek állapotáról. A megyei főkapitányság, a nyomozás érdekeire tekintettel, korábbi közleményét nem akarta kiegészíteni. A törökszentmiklósi rendőrök pénteken egy 39 éves helybéli férfit őrizetbe vettek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik