Belföld

Inkább feküdjön vissza aludni, olyan rossz lesz az idő

Hétfő estig borongós, erősen felhős idő lesz, írja a Köpönyeg.hu. Többfelé várható eső, zápor. A nyugati szél többfelé megerősödik, a Dunántúlon néhol viharossá is fokozódik. Délelőtt hidegfronti hatás várható, majd délután melegfronti hatás kezdődik. 10-11 fok körül alakul a csúcshőmérséklet. Vizes utakra és erős oldalszélre számíthatnak az autósok.

Kedden a napsütést egyre vastagabb fátyolfelhőzet szűri, de csapadék nem alakul ki. A délnyugati szél megélénkül, mellyel továbbra is enyhe, a sokéves átlagnál több fokkal melegebb levegő érkezik hazánk térségébe. A délutáni órákban 10-17 fok közötti értékeket mérhetünk.

Szerdán erősen felhős, vagy borult lesz az ég és sokfelé valószínű eső, záporeső. Az északnyugati szél sokfelé megerősödik, a középső és a nyugati tájakon viharossá is fokozódik. Hidegfront érkezik. Napközben csökken a hőmérséklet: reggel még 9-10, délután már csak 6-7 fok várható.

Csütörtökön délutánig erős, több helyen viharos lesz az északnyugati szél, majd délután jelentősen mérséklődik a légmozgás. A szél hatására csökken a felhőzet, délután mind több helyen bukkan elő a nap. 7 fok körül alakul a csúcsérték.

Pénteken és szombaton a sok napsütés mellett kevés felhő lesz az égen. Eső nem várható. A szél délnyugatira fordul és egyre inkább megélénkül. Ismét melegedés kezdődik. Pénteken 9, szombaton már 11 fok körüli értékeket mutathatnak a hőmérők.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik