Belföld

Határzár tiltott átlépése: negyvenegy ítélet született

Negyvenegy ítéletet hozott gyorsított eljárásban a Szegedi Járásbíróság határzár tiltott átlépése miatt a hétvégén, emellett elrendelte két embercsempész előzetes letartóztatását is, tájékoztatta a Csongrád Megyei Főügyészség szóvivője hétfőn az MTI-t.

Szanka Ferenc közölte, 39 vádlottat a bíróság egy, illetve kettő évre kiutasított Magyarország területéről. Két esetben a vádlottakat a kiutasítás mellett végrehajtásában felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte, ezen ítéletek is jogerőre emelkedtek.

A járásbíróság elrendelte egy magát iraki állampolgárnak valló gyanúsított előzetes letartóztatását. Ő egy iraki férfit és családját akart Magyarországról akart Szerbiába csempészni 700 dollár ellenében. A zöldhatár magyar oldalán a rendőrök felfigyeltek rájuk. A gyanúsított előbb megpróbált elfutni, de elfogták.

A másik, szerb embercsempész Szerbiából illegálisan bejutott migránsokat akart Nyugat-Európába szállítani. Amikor a gyanúsított észrevette az őt megállítani akaró rendőröket, megpróbált a gépkocsival elmenekülni, de balesetet okozott az M5-ös autópályán, tudatta a csoportvezető ügyész, hozzátéve: ő is előzetes letartóztatásba került.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik