Belföld

Hétfőtől tavasz: 15 foknál is melegebb lesz

Borús éggel, esővel, széllel, de nagyon meleggel indul a február.

Február elsején, hétfőn borult idővel indul a nap, majd fokozatosan országszerte vékonyodik a felhőzet és egyre kevesebb helyen várható eső. Napközben sokfelé megélénkül, az Észak-Dunántúlon többfelé megerősödik a szél. A legalacsonyabb hőmérséklet általában mínusz 1 és plusz 5 fok között alakul – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat MTI-hez eljuttatott előrejelzéséből.

A legmagasabb hőmérséklet az ország legnagyobb részén plusz 6-13 fok között valószínű, de Borsod egyes részein ennél kissé hidegebb, míg a Nyugat-Dunántúlon és a Dráva-melléken 14-17 fok is lehet.

Kedden csapadék nem várható. Felhős idő valószínű, de hosszabb-rövidebb időre kisüthet a nap. Megélénkül, néhol megerősödik a szél. A leghidegebb órákban 1-6 fok lehet. Nappal 10-16 fokig melegszik a levegő.

Szerdán erősen felhős vagy borult lesz az ég, és többfelé várható eső, zápor. A minimumhőmérséklet 1-8, a maximumhőmérséklet 8-14 fok között valószínű. Csütörtökön nagy területen megerősödik, nyugaton viharossá is fokozódik a szél. Ezzel együtt viszont napközben már csak elvétve fordulhat elő záporeső. A legalacsonyabb hőmérséklet mínusz 1 és plusz 4, a legmagasabb hőmérséklet 5-9 fok között alakul.

Pénteken északon elvétve előfordulhat egy-egy zápor, de emellett többórás napsütésre kell készülni. A délnyugati szél időnként megélénkül. A leghidegebb órákban 0 fok körül, nappal 7-12 fok között alakul a hőmérséklet. Szombaton nem várható csapadék, de időnként megerősödik a szél, a minimumhőmérséklet 0 fok körül, a maximumhőmérséklet 8-14 fok között alakul.

Vasárnap többórás napsütés várható, csapadék nem valószínű, de megélénkül, helyenként meg is erősödik a szél. A legalacsonyabb hőmérséklet mínusz 1 és plusz 6, a legmagasabb hőmérséklet 10-16 fok között alakul – olvasható az előrejelzésben.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik