Belföld

Párat kell aludni, és nyakunkon a strandidő

Egyelőre úgy tűnik, januárban lefújták a telet, itt a langymeleg. A hétvége azért még eseménydús lesz, kapunk ködöt, esőt, ónos szitálást, szelet és napsütést is.

Dübörög az ősz így január végén, langymeleg szellő sodorja a fűszálakat és bimbózó hóvirágokat, szóval ez már inkább tavasz. Az Időkép azért még lehűti a kedélyeket, őszies időnk lesz mégis pénteken: gyenge hidegfront jön esővel (hó ugye kizárva), északon ónos esővel. Szél alig lesz, köd ellenben igen. Reggelre -1-4 fokig hűl a levegő, délután 3-11 fok várható.

Borsod nagy részére és Szabolcs pár északi régiójára citromsárga riasztást adtak ki a sűrű köd miatt.

Nyákosan indul a hétvége, makacs ködfoltokkal integet a szombat. Akár (ónos) szitálás is kialakulhat, majd feltámad a déli szél és kifújja a dzsuvát a Kárpát-medencéből. Ahol ennek ellenére is megmarad a köd, ott persze hidegebb lesz, de 9-12 fokos átlaghőmérsékletet azért el lehet érni.

Vasárnap jön a következő hidegfront széllel, esővel, záporokkal, délen akár 14 fokot is lehet majd mérni. A jövő héten tetőzik a hőhullám, de szerencsére hőségriadótól nem kell tartani: északkelet kivételével a napsütésben 13-17 fokig melegedhet a levegő hétfőn, kedden pedig 10-17 fok lehet, bár szeles idő lesz.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik