Belföld

Öngyilkossági lavinától félnek a debreceni gimiben

24.hu
24.hu

hírgyáros. 2016. 01. 29. 06:59

Az ismert tragédia után még két diák próbált véget vetni az életének.

Osztálytársak és egymás szerelmei is voltak a fiatalok, akik megölték magukat Debrecenben. A fiú tavaly novemberben egy komolyabb összezördülésük után, a lány a múlt héten.

Környezete semmit nem vett észre, a lány ismerősei nem lehettek tisztában az erre utaló jelekkel, ezért nem kapott időben segítséget – mondta a Blikknek Makai Gábor klinikai szakpszichológus.

A lap megtudta, hogy a debreceni Szent József Gimnáziumban a két eset után néhány nappal másik két diák is öngyilkosságot kísérelt meg – szerencsére mindketten életben maradtak. Az iskolában tanuló diákok szüleinek nagyon oda kell figyelniük, hiszen a két eset „öngyilkosság-lavinát” indíthat el, amely ellen a figyelmesség a legjobb ellenszer.

A pszichológus szerint hatalmas a szülők felelőssége (is), az öngyilkosságnak markáns jelei vannak. Az iskola igazgatója is nyilatkozott a Blikknek:

Ma egész nap válságtárgyalásokat tartottunk. Az iskolapszichológus a közvetlenül érintett diákokkal folyamatosan foglalkozik, az intézmény egészét átfogó kríziskezelést pedig külső szakemberek segítik

– mondta.

Segítségre van szüksége?

Ha Ön vagy valaki a környezetében krízishelyzetbe kerül, van segítség! Hívja mobilról is a 116-123 ingyenes, lelki elsősegély számot!

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

KOS, GREECE - AUGUST 15:  A Syrian child smiles as refugees arrive at a beach on the Greek island of Kos after crossing a part of the Aegean sea from Turkey to Greece in a dinghy on August 15, 2015 in Kos, Greece. The Greek government has sent a cruise ship to the island of Kos which will be able to house up to 2,500 refugees and operate as a registration centre, after 2,000 Syrian refugees were locked in an old stadium during a registration process and left without water for more than a day.  (Photo by Milos Bicanski/Getty Images)Gyerekek a menekültekről: Azt kérdezik, amit a felnőttek, ugyanolyan keményen
Beteg kisfiúval gyűjtött lájkokat a felcsúti Fidelitas