Belföld

Sűrű köd és tavaszi meleg jön

Csütörtökön hajnalban ismét sokfelé lesz köd, írja a Köpönyeg.hu Napközben a nyugati és a déli tájakon fokozatosan megszűnik a köd és csökken a felhőzet is, de a körülbelül Vác-Debrecen vonaltól északkeletre egész nap tartósan párás maradhat a levegő. Többfelé megélénkül, nyugaton meg is erősödik a délnyugati, majd a nyugati szél. Reggel csak néhol lehet fagy, többnyire +2 fok körül alakul a hőmérséklet. Délután 3 és 15 fok közötti értékeket mérhetünk. Melegfronti hatás várható.

Pénteken késő délutánig erősen felhős, vagy borult lesz az ég. Párás, foltokban ködös lesz a levegő. Több helyen lehet eső, eleinte – főleg Észak-Keleten – ónos eső is. Reggel 0, délután +7 fok körül várható a hőmérséklet.

Szombaton az ország keleti, északkeleti felén tartósan párás, felhős maradhat az idő, de nyugaton előbukkanhat a nap. Eső nem lesz. Reggel gyengén fagyhat, míg délután a tartósan ködfelhős tájakon +2, a derengőbb részeken +8 fok körüli értékeket mérhetünk.

Vasárnap reggel párás idő lesz, továbbra is lehet sűrű köd. Napközben esőfelhők sodródnak a Kárpát-medence fölé, és délelőttől több helyen eredhet el az eső. Ezzel együtt a délnyugati szél is többfelé megerősödik. Továbbra is egyre enyhébb levegő érkezhet a térségünkbe. Észak-Keleten 3, Dél-Nyugaton 13 fok körül alakul a hőmérséklet.

Hétfőn, kedden tavasziasan enyhe időre van kilátás 13-14 fok körüli maximumokkal. Erős lesz a szél, és záporok is gyakran előfordulnak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik