Belföld

Repülni tanuló araboktól retteg a szegedi jobbikos

24.hu
24.hu

2016. 01. 28. 14:00

Tóth Péter szeretné tudni, tényleg oktatnak-e motoros repülőgép-vezetésre közel-keletieket.

Sajtótájékoztatót hívott össze a szegedi repülőtérhez Tóth Péter jobbikos önkormányzati képviselő, mert „azt az információt kapták a repülőtéren dolgozó személyektől, hogy közel-keleti, arab származású személyek repülőgép-vezetői oktatásban vesznek részt”. Tóth szerint fontos kérdés, hogy a repülőtér vezetője „tudja-e, hogy kik ezek a személyek, legálisan, vagy illegálisan tartózkodnak-e hazánkban, mennyien vannak, milyen gyakorisággal indítanak számukra tanfolyamot, s miért pont itt, egy önkormányzati tulajdonú reptéren tesznek vizsgát”.

A politikus arról beszélt, hogy „nem tudja, hogy a nemzetbiztonsági, titkosszolgálati szervek átvizsgálják-e ezeket a személyeket, amikor éppen a terrorveszély miatt módosítaná az alkotmányt a kormány, habár véleménye szerint ehhez nem kell további törvényi felhatalmazás”. Sőt, mivel „sok veszélyes elem ment keresztül Magyarországon legálisan, vagy illegálisan az utóbbi években, így nem feltétlenül elég az, hogy a vízum megadásakor átvizsgálták a pilótajelölteket, mert nincs arról információja, hogy például egy, a közel-keleti térségből érkező orvostanhallgatót milyen részletességgel kérdeznek ki a tartózkodási engedély megadása előtt” – idézi a jobboldali Szegedma a képviselőt.

Tóth egyébként korábban azzal tűnt fel, hogy Facebook-oldalán hemzsegtek a zsidók és cigányok kiszorításáról szóló, illetve a fajvédelmet dicsőítő bejegyzések, valamint nemzetiszocialista fogalmakkal operáló prezentáció jelent meg a neve alatt, melyben egyebek mellett eugenikával és élettérelmélettel foglalatoskodott.

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

Budapest, 2016. január 12.
Novák Előd, a Jobbik alelnöke nyilatkozik a honvédelmi miniszter által kezdeményezett ötpárti egyeztetést követően a Honvédelmi Minisztérium aulájában 2016. január 12-én. A tárgyaláson a két kormánypárt mellett a Jobbik és az LMP képviseltette magát, az MSZP nem vett részt rajta. Alkotmánymódosítást javasol a kormány, hogy önálló tényállás legyen az alaptörvényben a terrorveszélyhelyzet.
MTI Fotó: Bruzák NoémiÚjra behívót kapna mindenki 18 és 65 év között
Felsőoktatás: átszabták a ponthatárokat