Belföld

Repülni tanuló araboktól retteg a szegedi jobbikos

Tóth Péter szeretné tudni, tényleg oktatnak-e motoros repülőgép-vezetésre közel-keletieket.

Sajtótájékoztatót hívott össze a szegedi repülőtérhez Tóth Péter jobbikos önkormányzati képviselő, mert „azt az információt kapták a repülőtéren dolgozó személyektől, hogy közel-keleti, arab származású személyek repülőgép-vezetői oktatásban vesznek részt”. Tóth szerint fontos kérdés, hogy a repülőtér vezetője „tudja-e, hogy kik ezek a személyek, legálisan, vagy illegálisan tartózkodnak-e hazánkban, mennyien vannak, milyen gyakorisággal indítanak számukra tanfolyamot, s miért pont itt, egy önkormányzati tulajdonú reptéren tesznek vizsgát”.

A politikus arról beszélt, hogy „nem tudja, hogy a nemzetbiztonsági, titkosszolgálati szervek átvizsgálják-e ezeket a személyeket, amikor éppen a terrorveszély miatt módosítaná az alkotmányt a kormány, habár véleménye szerint ehhez nem kell további törvényi felhatalmazás”. Sőt, mivel „sok veszélyes elem ment keresztül Magyarországon legálisan, vagy illegálisan az utóbbi években, így nem feltétlenül elég az, hogy a vízum megadásakor átvizsgálták a pilótajelölteket, mert nincs arról információja, hogy például egy, a közel-keleti térségből érkező orvostanhallgatót milyen részletességgel kérdeznek ki a tartózkodási engedély megadása előtt” – idézi a jobboldali Szegedma a képviselőt.

Tóth egyébként korábban azzal tűnt fel, hogy Facebook-oldalán hemzsegtek a zsidók és cigányok kiszorításáról szóló, illetve a fajvédelmet dicsőítő bejegyzések, valamint nemzetiszocialista fogalmakkal operáló prezentáció jelent meg a neve alatt, melyben egyebek mellett eugenikával és élettérelmélettel foglalatoskodott.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik