Belföld

Titkolják, mennyi pénzt “nyomoztak el” az Orbán Ráhel esküvőjéről eltűnt telefonok miatt

Kiderült, a rendőrség tettes híján felfüggesztette a nyomozást.

Még mindig nem árulja el a rendőrség, hogy mennyit költöttek annak a tolvajnak a megtalálására, aki a miniszterelnök lányának esküvőjén ellopott két mobilt – írja az Átlátszó. Az adatigénylésre először nem válaszolt a Készenléti Rendőrség Hivatala mondván, az nem volt közérdekű. Három hónap elteltével azonban már másképp látják a dolgot, több kérdésre válaszoltak, bár az ráfordított összegről nem adtak tájékoztatást.

Mint ismert, a két iPhone 4s-nek már két és fél éve, hogy lába kelt Orbán Ráhel esküvőjén.  A történtekről az egyik felszolgáló számolt be, miután nem tetszett neki, hogy DNS-minta adására akarják kényszeríteni többekkel együtt. Az ügyön kiemelt szerv, az KR Nemzeti Nyomozó Iroda emberei dolgoztak, és összesen 26 személytől kértek DNS-mintát. Hivatali visszaélés miatt a pincér az ügyészséghez fordult, hiába.

A legfontosabb kérdések, amelyre ezúttal válaszoltak a lapnak, hogy a rendőrség  két év után felfüggesztette a nyomozást, nem tudták ugyanis kideríteni, ki  a tettes.  Közölték azt is, hogy az NNI Életvédelmi Osztályáról 2014 áprilisában átkerült a nyomozás a szervezet Vagyonvédelmi Osztályára illetve, hogy egy nyomozó foglalkozott az üggyel.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik