Belföld

Törököket hozott át a kerítésen, három és fél évet kapott érte

Három és fél év börtönbüntetéssel sújtott a Szegedi Járásbíróság egy embert gyorsított eljárásban, aki társaival hét törököt juttatott át a zöldhatáron – tájékoztatta a Szegedi Törvényszék szóvivője kedden az MTI-t. Juhászné Prágai Erika közölte: a bíróság társtettesként elkövetett embercsempészés, valamint határzár tiltott átlépésének bűntettében mondta ki bűnösnek a vádlottat, akit a szabadságvesztés mellett öt évre kiutasított Magyarországról.

A vádlott megbízóival megállapodott abban, hogy pénzért cserébe külföldieket kísér át a magyar-szerb határon, majd elvezetik őket egy találkozóhelyre, ahonnan mások továbbszállítják a csoportot Nyugat-Európába. Január 6-án este két társával a zöldhatár vajdasági oldalára ment, ahol már várta őket hét török állampolgár. A csoportot a határzárhoz vezették, ahol a vádlott felemelte a kerítést, amely alatt átbújtak. Miközben társai visszatértek a határ szerb oldalára, az ő vezetésével a migránsok elindultak a találkozóhelyre, de Szeged-Gyálarét közelében a határrendészek elfogták őket.

A bíróság döntésével szemben az ügyész súlyosításért, a vádlott és védője enyhítésért jelentett be fellebbezést, így az ítélet nem jogerős.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik