Belföld

Megfulladt egy kisfiú Tatán – Két tini és egy nő ellen emeltek vádat

Felelőtlen döntések sorozata vezetett a kicsi halálához.

Két tinédzserrel szemben gondatlanságból elkövetett emberölés vétsége, míg egy 43 éves nő ellen kiskorú veszélyeztetése miatt emelt vádat az ügyészség egy négyéves kisfiú halála kapcsán. Az ügyben a Tatabányai Törvényszék dönt majd – tájékoztatott kedden a Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség.  A rendőrség még decemberben közölte, hogy befejezték a nyomozást az ügyben.

A vádirat szerint a 16 éves lány és 17 éves barátja tavaly május 23-án úgy döntöttek, hogy elmennek fürdeni Tatára, az Öreg-tóhoz. A fiú négy kiskorú unkatestvére sírva kérte őket, hogy mehessenek. A tinik végül beleegyeztek, ahogy a tájékoztatásban említett 43 éves nő is. Róla a korábbi rendőrségi közleményben azt írták, a vízbe fulladt kisfiú anyja, a keddi ügyészségi közleményben nem említik, pontosan ki is ő, ám az kiderül, hogy ő engedte el a gyerekeket a fiatalokkal, illetve hogy köztük volt az unokája is.

A 16 éves fiú a 13 éves  gyermekkel beúszott a tóba, míg a lány a kisebb gyerekekkel a sekély vízben fürdött,  mivel ők nem tudtak úszni. A tinik később kijöttek, a gyerekek viszont maradtak. A kamaszok nem figyeltek rájuk, csak akkor vették észre, hogy a négyéves kisfiú nincs velük, amikor indultak volna haza. Elkezdték keresni a kicsit, akire a vízben bukkantak rá az egyik stég mellett. Ekkor már eszméletlen volt. A kiérkező mentők sem tudtak segíteni rajta, megfulladt.

Az ügyészség álláspontja szerint  “a 43 éves nő a sértettet,  illetve további három gyermeket elengedte a tóra fürödni úgy, hogy felnőtt személy nem ment velük. A gyermekek részére úszógumit, karúszót nem csomagolt, rábízta őket a fiatalkorú elkövetőkre, annak ellenére, hogy a  sértett gyermek a 4. életévét nem töltötte be, a saját életére, testi épségére ügyelni nem volt képes. A tömegközlekedési eszközökön, útközben, valamint a tóban történő fürdés közben és a vízparton a kiskorú gyermekek állandó, felelős felügyeletet igényeltek volna.  Ezzel a magatartásával  a nő veszélyeztette a négy kiskorú gyermek életét, testi épségét”.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik