Határzár – Szögesdrótkerítés a kelebiai szakaszon
Belföld

Már kitűzték a magyar-román határkerítés nyomvonalát

24.hu
24.hu

2016. 01. 26. 09:41

A minisztérium szerint a honvédség készen áll a tavaszi menekülthullámra.

A honvédség készül arra, hogy tavasszal újra megnövekedhet a migrációs nyomás, 48 órán belül képesek a szükséges feladatok megkezdésére a szlovén-horvát-szerb-román határszakaszon – ezt a Honvédelmi Minisztérium közölte a Délmagyarország megkeresésére.

A lap azután fordult a tárcához, hogy Orbán Viktor miniszterelnök múlt pénteken arról beszélt: a román-magyar határ egyes szakaszain már megkezdődtek az előkészítő munkák a kerítés kiépítésére. A román határzárra azért lehet szükség, mert Ausztria és Németország is jelezte, hogy nem tudnak minden menedékkérőt befogadni, a balkáni útvonal emiatt zárulhat és a menedékkérők új útvonalat kereshetnek.

A szerb-román-magyar hármashatárnál fekvő Kübekháza mellett már leszúrták az új kerítés vonalát jelző karókat – írja a lap. A magyar-szerb határon történt építkezést is ez a munka előzte meg.

Kommentek

Waiting for a baby.Többen születtek, de többen is haltak meg 2015 első 11 hónapjában
Dengue fever, Chikungunya virus and Zika virus are spread by the bite of an infected Aedes mosquito. (Photo by: Universal History Archive/UIG via Getty images)Zika-járvány: Magyarországon nem kell tartani tőle