Belföld

Tarlós megvonná a 65 év felettiek ingyenes utazását

Idős nő járókerettel (Array)
Idős nő járókerettel (Array)
A 6 éven aluli gyerekek mentességéhez nem nyúlna, de egy kicsit faragna a BKK és a BKV létszámából.

Tarlós István megkérdőjelezhetőnek tartja, hogy teljesen díjmentes a 65 év felettiek utazása. A főpolgármesteri párhuzam szerint kenyeret, tejet, parizert sem adnak ingyen, és már ő is 65 év feletti. Mint mondta: arra, hogy a 65 év felettiek utazása ne legyen teljesen ingyenes, még a kormánynak is rá kell bólintania.

Tarlós jelezte, a 6 éven aluli gyerekek ingyenes utazásához nem nyúlna, de a Budapesti Közlekedési Központnál (BKK), ha rajta múlna, lennének elbocsátások. Mintegy 150 embert elbocsátana a jelenlegi ezerből, mert az a lényeg, hogy a forgalomszervezés és a fejlesztési területek továbbra is működjenek. A BKV-nál a főpolgármester 200 fős leépítésben gondolkodik.

A főpolgármester arra is reagált, hogy Lázár János csütörtökön azt mondta, a főváros adós a MÁV-nak 12 milliárd forinttal. Azt mondta: “nem tudom, hogy a miniszter úr miről beszél”, “egy huncut fillérrel” sem tartozik a főváros a MÁV-nak. A főpolgármester az agglomerációs tömegközlekedés kapcsán folytatott egyeztetéseket előremutatónak nevezte. Közölte: a fővárosnak 30 milliárd forintos tartaléka van. További részletek itt.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik