Budapest Pride - „A család nevében” csoport ellentüntetés
Belföld

Nem jelent meg a bírósági tárgyaláson Érpatak polgármestere

24.hu
24.hu

2016. 01. 22. 12:35

Orosz Mihály Zoltánt bejelentett lakcímén keresték a rendőrök, de ott egy állattartó telep van.

Már rendőrökkel is kerestette a bíróság Orosz Mihály Zoltánt, Érpatak polgármesterét, aki ötödjére sem jelent meg annak az ügynek a tárgyalásán, melyben közokirat-hamisítás bűntettével vádolják – írja a Népszabadság.

A polgármester még 2012-ben igényelt személyi igazolványt Dr. Orosz Mihály Zoltán névre. A doktori címet egy olyan idegen nyelvű okirattal igazolta, melyet egy olyan teológiai akadémia állított ki, amely nem elismert felsőoktatási intézmény, nem jogosult doktori cím adományozására.

Pénteken ötödször tárgyalták volna az ügyet a Püspökladányi Járásbíróságon, de Orosz megint nem jelent meg. Októberben egy alkalommal tanulmányútra, egy másik alkalommal betegségre hivatkozott, míg a két decemberi napra, valamint a pénteki tárgyalásra küldött idézés nem került szabályszerűen kézbesítésre, mivel a tárgyalás napjáig az átvételt igazoló tértivevény nem érkezett vissza a bíróságra. A polgármester betegségéről szóló igazolást kiállító háziorvos azt nyilatkozta, hogy Orosz állapota nem tette lehetővé az utazást. A bíróság rendőrökkel ellenőriztette, hogy a polgármester ennek megfelelően az otthonában tartózkodik-e, de bejelentett lakcímén egy állattartó telepet találtak.

A rendőrök az érpataki községházán sem találták meg Orosz Mihály Zoltánt, és úgy értesültek, nem is lakik életvitelszerűen a településen. Oroszt figyelmeztette a bíróság, hogy a továbbiakban a tárgyalás távollétében is megtartható, de ha az eljárás meghiúsítására törekszik, kényszerintézkedést is alkalmazhatnak vele szemben.

vissza a címlapra

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

MANCHESTER, ENGLAND - MAY 23:  A Police officer stands guard near the Manchester Arena on May 23, 2017 in Manchester, England.  At least 22 people were killed in a suicide bombing at an Ariana Grande concert at Manchester Arena which was packed with children. It is the worst terrorist incident on British soil since the London bombings of 2005.  (Photo by Jeff J Mitchell/Getty Images)
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.