Belföld

A NAV ezer embert küld el

Ötszázalékos leépítés lesz a Nemzeti Adó- és Vámhivatalnál február elejéig.

A bürokráciacsökkentés jegyében mintegy 1000 főtől válik meg február elején a Nemzeti Adó- és Vámhivatal – írja a privátbankár.hu. Ezt Tállai András miniszterhelyettes, parlamenti és adóügyekért felelős államtitkár jelentette be. A NAV teljes állományának ez 5 százalékát teszi ki, az így nagyjából 22 ezerről 21 ezer fősre apad.

Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter már tavaly ősszel nagy változásokat ígért az adóhivatalnál, és már akkor arról beszélt, hogy a NAV-nál arányaiban jóval többen dolgoznak, mint Európa más államainak hasonló szervezeteiben, ezért már akkor leépítésről beszélt, jelezve, hogy a jövőben sem lesz kevesebb az ellenőrzés, mert a költségvetés bevételeit biztosítania kell a szervezetnek.

Lázár János csütörtökön beszélt arról, hogy bürokráciacsökkentés nélkül nincs gazdasági növekedés, csökkenteni kell a bürokraták számát. A kormány csak kivételes esetben lát arra lehetőséget, hogy ezek a költségvetési szervek, hivatalok, intézmények megmaradjanak, de a Miniszterelnökséget vezető miniszter a kivételek közé sorolta a Nemzeti Adó- és Vámhivatalt.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik