Belföld

Túlélő tőrrel szurkálta össze barátját a kecskeméti lány

A férfi a szomszédba menekült, ekkor már erősen kivérzett, életveszélyes állapotban volt. Ha nem kap gyorsan segítséget, meghalt volna.

Előzetes letartóztatását indítványozta az ügyészség annak a 22 éves lánynak, aki a napokban megkéselte barátját Kecskeméten, majd végezni akart magával. Szökés, elrejtőzés, tanúk befolyásolásának veszélye – ezért tartják indokoltnak a kényszerintézkedés elrendelését. A bíróság csütörtökön dönt a kérdésben.

Eddig csak azt lehetett tudni, hogy a 22 éves lány  késsel rontott neki egy 33 éves férfinak, majd magát is megsebesítette, ám a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség csütörtökön részleteket is közölt a kis híján végzetes támadásról. Eszerint a fiatal a barátját akarta megölni, méghozzá egy túlélő tőrrel, mert összevesztek. Többször megszúrta őt és paprika spray-t fújt az arcába. A férfi a szomszédos házba menekült, onnan hívtak neki mentőt. Ekkor már erősen kivérzett, életveszélyes állapotban volt. Csak azért maradt életben, mert gyors és szakszerű ellátást kapott.

A lány a történtek után kétszer hasba szúrta magát, így ő is kórházba került, de nem volt életveszélyben. Másnap már gyanúsítottként hallgatták ki és őrizetbe vették.

Ha a későbbiekben bűnösnek találják emberölés kísérletében, öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztésre számíthat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik